Sosyal Medyadaki Poşet Tepkilerine Bakan Kurum'dan Yorum Geldi

Paralı poşet uygulamasının ardından sosyal medyada birçok vatandaş farklı şekillerde tepkisini dile getirdi. Sosyal medyadaki fotoğraflara ve videolara ilişkin yorum yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tebessümle izliyoruz." dedi.

Sosyal Medyadaki Poşet Tepkilerine Bakan Kurum'dan Yorum Geldi

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'da yapılan düzenleme ile, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik alışveriş poşetleri 25 kuruştan satılmaya başlandı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Sanayi İstişare Toplantısı'nda konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Sosyal medya da videolar, gösterimler oluyor. Bizlerde tebessümle izliyoruz." diye konuştu.

SOSYAL MEDYADAKİ TEPKİLER

Ücretli poşet uygulaması 1 Ocak itibariyle resmen yürürlüğe girdi. Bir çok vatandaş uygulamaya tepki gösterirken, destekleyenler de eksik olmadı. Vatandaşlar, poşete 25 kuruş vermemek için kendince geliştirdiği yöntemleri Twitter'dan paylaştı.

İşte bazı paylaşımlar;

"EL ARABASIYLA MARKETE GİDENLER VAR"

Kurum, "Kampanya başladığından beri sosyal medyamızda da videolar, gösterimler oluyor. Bizlerde tebessümle izliyoruz. El arabasıyla markete gidenler var." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137