Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, yazılı açıklamasında, dezavantajlı durumdaki vatandaşların ve hanelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarılan ödenekler hakkında bilgi verdi.
81 ilde ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, sosyal yardım faaliyetlerini yürütebilmeleri için her ay düzenli olarak "periyodik pay" adı altında kaynak aktardıklarını anımsatan Selçuk, bu payın aralık ayı için 186 milyon lira olduğunu kaydetti.
Bakan Selçuk, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımların yanı sıra salgın dolayısıyla "dönemsel muhtaçlık" kriterleri taşıyan kişilere de yardımda bulunduklarına işaret ederek aktarılan kaynakla hem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının mali imkanlarını güçlendirdiklerini hem de vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin şekilde yanıt verdiklerini vurguladı.
Siz bu yardımla ayakta duruyorsaniz yardımlar sizin olsun biz biz Boyle yaşamaya razıyız kepceylen verip kazanla geri alıyorsunuz koltukta oturarak kazanmiyoruz sayın bakanım caddeye çıkın insanlara bir sorun polisler caddede insanlara bu yok gunde millete ceza yazmak için cirit atıyorlar yazık gunah degilmi 18 yaşında calismiyan biri o cezayı nasıl odeyecekk bu konuda halka yardımcı olun milleti ekran başında kandirmayinnn