TBMM Başkanı Binali Yıldırım: Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022'de Ulaşıma Açılacak

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Çanakkale Köprüsü'nün planlandığı tarihten daha önce tamamlanacağını ve 18 Mart 2022'de ulaşıma açılacağını söyledi. Yıldırım, "Bu büyük bir müjde büyük bir haber." açıklamasında bulundu. Çanakkale köprüsünün daha önce 2023'te açılacağı duyurulmuştu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022'de Ulaşıma Açılacak

1915 Çanakkale Köprüsü Keson Batırma Töreni'nde konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım Çanakkale Köprüsü'nün planlandığı tarihten daha önce tamamlanacağını ve 18 Mart 2022'de ulaşıma açılacağını söyledi.

Binali Yıldırım, "Bu büyük bir müjde büyük bir haber. Çanakkalemiz için ülkemiz için" dedi. Çanakkale köprüsünün daha önce 2023'te açılacağı duyurulmuştu.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

ÇANAKKALE GEÇİLECEK

Bakan olarak Çanakkale'ye geldiğimde 'Çanakkale Geçilmez' sözünü gördüğümde şunu düşündüm: Bu söz düşman için söylenmişti, şimdi niye geçilmiyor acaba? Doğru düzgün deniz taşımacılığı yok, yol deseniz hak getire, Çanakkale'den Bandırma'ya Kaz Dağları'na doğru düzgün yol yok. Yollar çok ama çok zayıf. Havaalanı var sefer yok. Ecdad 'Çanakkale Geçilmez" dediler ama Çanakkale denizden de karadan da havadan da geçilen bir yer olacak dedik ve çalışmalara başladık.

DAHA ERKEN BİTECEK

1915 Çanakkale Köprüsü 2018 Mart'ında temelini attık. 2022'de proje 18 Mart'ta bitecek müjdeyi veriyoruz. 2022'de köprü 4 dakikada geçilecek.

KÖPRÜNÜN DEĞERİ 20 MİLYAR TL

Türkiye gurura güvenle nasıl bir kalkınma içerisinde herkese gösteriyor. Bu köprü yaklaşık 20 milyar TL. Bu köprünün bedeli birçok ülkenin yıllık gelirinden daha fazla. Türkiye nereden nereye geldi. Köprünün uzunluğu bağlantılarla beraber 5 km buluyor. Açıklığı 2023. Bu bir ilk. İlkler de bize Türkiye'ye yakışır. 18 Mart 2022 tarihinde açılışı da hepberaber inşallah büyük bir gururla Cumhurbaşkanımızın iştirakiyle yapacağız. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Burada yapılan sadece bir köprü değil teknoloji harikası dev eser.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137