THY Teknik, Türkiye'nin ilk yerli ve milli sunucu ile modemini üretti

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Türkiye’nin ilk yerli ve milli sunucu ve modemini üretti. Rakiplerine göre daha ucuz ve güvenli olan ürünler, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı tarafından da onaylandı.

THY Teknik, Türkiye'nin ilk yerli ve milli sunucu ile modemini üretti

Tasarımı ve üretimi THY Teknik A.Ş. tarafından gerçekleştirilen, dahili belleğinde 6 Terabayt veri depolamaya imkan sağlayan yerli sunucu, muadili ürünlere göre 3 kat daha büyük bir veri depolama kapasitesine sahip.

Yerli modem ise sunucuda depolanan medya içeriklerinin ve internet hizmetinin, kablosuz erişim teknolojisi ile yolcuların cihazlarına aktarılmasını sağlıyor.

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, Türk sivil havacılığının büyümesini sürdürülebilir kılma ve müşterilere en kaliteli hizmeti sunma hususlarında var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Karaman, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. olarak havacılık sektöründe başlatılan yerlileştirme çalışmalarına tüm güçleriyle destek olduklarını belirterek, "Bu doğrultuda birçok proje gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Daha önce Türkiye’nin yerli ve milli ilk uçak koltuğu ve uçak galleyini üretmiştik. Bugün de ilk yerli ve milli modem ve sunucusunu üretmenin gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rakiplerine kıyasla daha hızlı ve güvenli

Ar-Ge çalışmalarının sonucunda sektörel ihtiyaçlara göre özelleştirilen ürünler, rakiplerine oranla daha hızlı ve güvenli iletişim portlarına sahip.

Tasarımı, yazılımı ve üretimi tamamen yerli mühendislik ürünü olan sunucu ve modem, geliştirilme ve test süreçlerinde birçok hava aracı çevre koşul testinden başarı ile geçti. Ürünler, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından onay aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137