Türk vatandaşlığına geçişte kritik değişiklik!

Türk Vatandaşlığı Kanununda yapılan değişikliğe göre, 250 bin liralık taşınmazın peşin olarak satışının vaat edilmesi vatandaşlık kazanımı için yeterli olacak.

Türk vatandaşlığına geçişte kritik değişiklik!

Gayrimenkul sektörüne önemli bir destek geldi. Yabancıların 250 bin dolarlık gayrimenkul alımı karşılığı Türk vatandaşlığı kazanması uygulamasında, gayrimenkulün satış vaadi de geçerli olacak.

NOTERDEN SÖZLEŞME DÜZENLENECEK

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapan yönetmeliğe göre, söz konusu tutarda taşınmazın peşin olarak satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin üç yıl süreyle devri ve terkini yapılamayacağı taahhüdüyle tapu siciline şerh edilmesi de vatandaşlık kazanımı için yeterli olacak.

ÜÇ YIL SÜREYLE KONUT ÜZERİNDEKİ HAKLARINI DEVRETMEYECEK

Yani projesi devam eden yabancı elinde tapu olmadan gayrimenkul almaya giriştiyse yani bir projeye ortasından girdiyse veya maketten ev satın aldıysa elindeki satış sözleşmesini notere ibraz ederek vatandaşlık alabilecek. Fakat üç yıl süre ile konut üzerindeki haklarını devredemeyecek. Özetle bitmemiş projeler için de yabancılara vatandaşlık hakkı geliyor.

1 MİLYON DOLARDAN 250 BİN DOLARA İNDİRİLMİŞTİ

Yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli 18 Eylül'de 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmişti. Yabancıya konut satışları eylül ayında yüzde 151.1 artarak 5 bin 615 , ekim ayında ise yüzde 134.4 artarak 6.276 oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137