3 Eylül'de başlayan üniversite kayıtları sona ererken milyonlarca aday üniversite ek tercihlerini bekliyor.

Peki, ÖSYM ek tercih ve yerleştirme tarihlerini belirledi mi?

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM tarafından açıklanan yerleştirme sonuçlarında herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler, ek yerleştirmeler ile son şanslarını değerlendirecek. ÖSYM ek tercihler için henüz bir tarih vermedi. Tarihler açıklandığında, haberimizde ek yerleştirme tercihlerini bulabilirsiniz.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Üniversite kayıtları tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanların ÖSYM'ye bildirilmesinin ardından ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

2018 YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonucunda dolmayan kontenjanlarına ek yerleştirme yapılacak. Ön lisans ve Lisan programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan adaylar yerleştirilmeyecek.

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİNİ YATIRMAYI UNUTMAYIN

Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak ve ek yerleştirme ücreti 15 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.