Türkiye’nin son Başbakanı Binali Yıldırım, Kömürhan Köprüsü ve tünel inşaatına giderek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

BİNALİ YILDIRIM: BU KÖPRÜ TAMAMEN TÜRK MÜHENDİSLERİNİN ALIN VE AKLININ TERİNİN BİR ÜRÜNÜDÜR

Binali yıldırım, “Projenin bu halini görünce 2013 yıllarında arkadaşlarımızla konuştuğumuz tasarlamadığımız günler aklıma geldi. Orada ki konuşmalarımız istişarelimiz bunu nasıl yaparız nasıl ederiz bu segmentlerin blokların imalatı nasıl olur, bunları nasıl yukarı kaldırırız, hangi yöntemle taşıtırız diye çok üzerinde konuşmuştuk. Burada bir şeyi vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. Bu proje tamamen Türk mühendislerini alın ve akıl terinin bir ürünüdür. A’dan Z’ye tamamen kendi insanımızın projelendirdiği bir eserdir. Bu köprünün esasında Yavuz Sultan Selim, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, 15 Temmuz köprülerinden bir farkı yoktur. Bunun bir benzeri de Elazığ Ağın’da vardır. Küçük bir modeli. Toplam bu pilonla beraber arkasında ve önünde kalan bölümleri dahil edersek 660 metrelik bir açıklık var. Sadece kulenin kablolar bağlanıp karşı tarafa geçtiği açıklık 380 metre. Bu haliyle de beyler deresi viyadüğü ile aynı. Daha fiyakalı oldu. Tüneli var. 2400 metre viyadükler var. Toplam 5 bin 155 metrelik bir projedir. Entegre bir projedir yüksek mühendislik gerektiren bir projedir” ifadelerinde bulundu.

YILDIRIM: BAZILARI BUNA NE GEREK VAR DİYE LAFLAR EDİYORMUŞ!

Son Başbakan Binali Yıldırım “Bazıları işte buna ne gerek var diye laflar ediyormuş ben insanımızın konforu bir vatandaşımızın hayatını kurtarmanın parayla ölçülecek bir şey olmadığını hatırlatmak isterim. Bu yollar, bölünmüş yollar bu muhteşem eserler hayat kurtarıyor. Dolayısıyla yıllık ortalama 7 bin araç trafiği olan bu yol tarihi ipek yolunun en önemli kavşaklarından biridir. Dolayısıyla burada önümüzdeki gelecek on yıllarda olacak trafiği de düşünürsek o günün ihtiyaçlarına barajdaki yol kesintisini ortadan kaldırmak için yapılmış köprü ile bunu sürdürmemiz mümkün değildir. Bu bir ihtiyaçtan bir zorunluluktan dolayı yapılmıştır. İnsanımızın hayatını kolaylaştırmak ülkemizi geleceğe hazırlamak ve refah toplumu olabilmek açısından yaptığımız bu eserler bugünü değil gelecek 50 yılı kurtaran eserlerdir. Bu güzel eserin bu köprünün viyadüklerin tünellerin her iki ilimize Elazığ ve Malatya İlimize bu yolu kullanacak bütün vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum önümüzdeki yılın sonlarına doğru keyifle yolculuk yapılacak” dedi.

YILDIRIM: HER ZAMAN TEŞVİK EDEN DESTEK VEREN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Binali Yıldırım, “Bu köprünün başka özelliği seyir terası yapılacak olması. İlk defa burada başlangıcından bitiş aşamasına kadar bütün yapım aşamalarını tarihe bir belge bırakmak adına müze şeklinde düzenleyecekler. Bu güzel eseri özellikle görmek istedim bugün. Sağ olsun Karayolları Bölge müdürlerimiz mühendislerimiz burada çalışan tüm arkadaşlar çok güzel çalışmaları başından bugüne kadar anlattılar. Bu vesile ile ülkemize çağ atlatan bu güzel eserlerin yapılması için bize her zaman teşvik eden destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Şimdi bakanımız o dönemde de benim genel müdürüm olan Cahit Turhan Bakanımıza Karayolları Genel müdürlüğü tüm elemanlarına teşekkür ederim.

Bu sadece köprü değil bu bir sanat eseri, buraya gelen insanlar yani hadi buradan geçip gidelim demeyecek. Sadece bu köprüyü görmek için buraya gelerek, buraları tanıyacak Elaziz’in ve Malatya’nın güzel insanları ile tanışma fırsatı bulacak. Buda bölge için ayrı bir kültürel değeri olarak yerini alacak

Yüklenici firmaların ikisi de güçlü bu işleri bilen firmalar dolayısıyla güzel bir iş çıkardılar tebrik ediyorum” diye ifade etti.

YILDIRIM: ELAZIĞ’DA DA HAVA YOLUNU DA HALKIN YOLU YAPTIK

Binali Yıldırım, Elazığ havalimanı ile ilgili de açıklama yaparak; Elâzığ Havalimanı Hava yolunu halkın yolu yapacağız dedik, demek ki yapmışız. Elazığ nüfusunun iki katı kadar yolculuk olmuş.” Dedi.

YILDIRIM: BUGÜNKİ KONUMUZ, ELAZIĞ-MALATYA- KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ, MEVZUYU DAĞITMAYALIM

Bir basın mensubunun yeni siyasi partilerin kurulmasıyla ilgili sorusu üzerine de Binali Yıldırım: Bugünkü konumuz Elazığ Malatya ve Kömürhan Köprüsü, mevzuyu dağıtmayalım. Siyaset dinamik bir süreçtir. Siyasette 24 saat rahmetli Demirel’in dediği gibi uzun bir süredir, bazen 20 yılda kısa bir süredir. Ak Parti’de olduğu gibi AK Partinin ikinci 20 yıllık vizyon ve hedefleri 2023 e doğru tekrara hayata geçecektir.” dedi.