Daha önce KOAH nedeniyle iki kez Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Mersedes Kadir’in, Tecde Mahallesi’ndeki evinde rahatsızlandığı ve ambulansla hastaneye kaldırılırken vefat ettiği öğrenildi.

SOPASINI ARABA GİBİ KULLANIYORDU

Gününü yaklaşık 3 metre uzunluğunda, kavak ağacından yapılan sopanın üzerinde geçiren ve “Mersedes Kadir” olarak tanınan Fatih Kaydı’ya kentte herkes sevgiyle yaklaşıyordu.

TRAFİK KURALLARINA UYUYORDU

Sopasıyla her gün kilometrelerce yol yürüyen “Mersedes Kadir”, trafik ışıklarında duruyor, yayalara yol veriyor ve sözde otomobilini kullanmadığı zamanlarda, ‘park yasağı olmayan’ yerlere park ediyordu. Neredeyse tüm Malatyalıların sevgi gösterisinde ve yardımda bulunduğu Fatih Kaydı, adeta Malatya’nın maskotu konumundaydı.

MALATYA’DA ÇOK SEVİLİYORDU

Araba olarak gördüğü sopasıyla neredeyse bütünleşen “Mercedes Kadir’e”, kentte herkes saygı gösteriyor, çay ikramında bulunuyor, arabasına yol veriyordu, trafik ekipleri zaman zaman durdurarak ‘ona gerçek sürücü ve sopasına da gerçek araç’ muamelesi yapıyordu. Fatih Kaydı, yıllardır sosyal medyanın da gündeminden düşmüyordu.

ÇOK SAYIDA KİŞİ BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Mersedes Kadir’in vefatı sadece Malatyalıları üzmedi. Ülke genelinde çok sayıda bakan, vali ve siyasetçiler başsağlığı mesajı yayımladı. Öyle ki, Mersedes Kadir ve Malatya hastagleri twitterda TT oldu.

ELAZIĞ’DAN MALATYA’YA BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAĞDI

Mersedes Kadir’in vefatı Elazığlıları da üzdü. Elazığ’dan Malatya’ya adeta başsağlığı mesajı yağdı. Bir çok sosyal medya kullanıcısı, Mersedes Kadir’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımlayarak komşu şehir Malatya’nın acısını paylaştı.

 

Kaynak: malatyahaber.com