Abdülhamid'in Refakatçileri Kıbrıs Şehitleri

Abdülhamid Han sondaj gemisinin Doğu Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için ilan edilen NAVTEX’te dikkat çeken bir detay vardı. Kıbrıs'ta küvette katledilen Kıbrıs şehitleri Hakan, Kutsi ve Murat İlhan kardeşlerin ismini taşıyan 3 gemi Abdülhamid Han’a refakat ediyor...

Abdülhamid'in Refakatçileri Kıbrıs Şehitleri

Kıbrıs'ta, 24 Aralık 1963 gecesi Lefkoşa'nın Kumsal bölgesinde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı'nda görevli olan Tabip Binbaşı Nihat İlhan´ın eşi Mürüvvet ve çocukları Murat, Hakan, Kutsi; eve giren EOKA olarak bilinen Rum çetesi tarafından küvette kurşuna dizilerek katledildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Kıbrıslı şehit kardeşleri unutmadı. Sondaj destek gemilerine Kıbrıs’ta şehit edilen 3 kardeşin adı verildi. Tabip Binbaşı Nihat İlhan'ın oğullarının adını taşıyan gemiler dün önemli bir görev için Akdeniz’e açıldı…

7 EKİM'E KADAR ABDÜLHAMİD HAN'IN REFAKATÇİLERİ

Aynı zamanda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın kardeşleri olan Murat, Hakan, Kutsi İlhan'ın isimlerini taşıyan gemiler Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han’a Yörükler-1 sahasında 7 Ekim’e kadar refakat edecek…

Kıbrıs mücadelesinin sembol isimleri Mavi Vatan'ın kalbinde bir kez daha tarih yazacak…

"NE HAKKIMIZI YEDİRİR NE DE KİMSENİN HAKKINA GÖZ DİKERİZ"

Abdülhamid Han sondaj gemisinin uğurlama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sondaj arama kararlığının altını çizmişti:

“Ne kuklalar ne de onların iplerini ellerini tutanlar Akdeniz’de hakkımız olanı almamızı engelleyemeyecektir. Ne hakkımızı yedirir ne de kimsenin hakkına göz dikeriz. Ay yıldızlı bayrağımızın korkusuyla yatıp kalkanların hezeyanlarıyla uğraşmaya vaktimiz yok. Biz işimize bakıyoruz. Uluslararası anlaşmalarla garanti altına aldığımız haklarımızı uydurma haritalarla yok saymak isteyenlere karşı gerektiğinde dişe diş mücadele vermekten çekinmedik çekinmeyeceğiz.”

"AİLECEK ÇOK HEYECANLI VE GURURLUYUZ"

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ise kardeşlerinin ismini taşıyan gemilerle büyük onur duyduğunu anlattı:

Birlikte yaşadığımız 45 yıl boyunca babamın bu acıyı hiç unutmadığına şahit oldum. Babam bu acıyı yıllarca içinde taşıdı, 2016'da vefat edene kadar da bunu taşıdı. Babam şu an Elazığ'da şehitlikte Mürüvvet anne, Murat, Kutsi ve Hakan'la ebedi istirahatgahında....

Bizi Mavi Vatan'da görev yapacak o gemilere davet ettiler. Oğlumla birlikte Filyos'ta gemileri ziyaret ettik. Gemilerin hepsinde Mürüvvet anne ve üç ağabeyimin fotoğraf ve öyküleri var. Gemilerin Abdülhamid Han'a eşlik etmesi beni çok duygulandırdı. Kıbrıs'ın yanı başında arama çalışmalarında görev yapacak olmaları Mavi Vatan'da üç şehidin de görevlerine devam ettiğini bize gösteriyor.

"ÜÇ KÜÇÜK ŞEHİDİMİZİN İSMİ MAVİ VATAN'DA YAŞIYOR"

Devletimiz çok büyük, bunu hepimizin bilmesi gerekiyor. 59 yıl sonra üç şehidin isminin Mavi Vatan'da arama yapan üç gemiye veriyor devletimiz ve bu gemiler hala görev yapıyorlar. Bu devletimizin büyüklüğünü, yaşanan o katliamı unutmadığını ve unutturmadığını gösteriyor. Ailece çok heyecanlı ve gururluyuz. Türk halkının da bu duyguyu paylaştığını düşünüyorum, üç küçük şehidimizin ismi şu anda Mavi Vatan'da görev yapan üç gemide yaşıyor.

Makam odasında şehit kardeşlerinin isminin yer aldığı üç gemi ve babasının fotoğrafı bulunan İlhan, babasının fotoğrafının Kıbrıs'ta yaşanan katliam sonrası Türkiye'ye yeni döndüğü süreçte çekildiğini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137