Doğu Anadolu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor

ERZURUM (AA) - Kar ve tipinin bir süredir aralıklarla etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 derece ile Erzurum'da ölçüldü.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya...

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor

ERZURUM (AA) - Kar ve tipinin bir süredir aralıklarla etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 derece ile Erzurum'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan ve Ağrı çevrelerinde aralıklarla karın etkili olacağı bölgede, sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum 23, Ardahan'da 20, Kars'ta 19, Erzincan'da 15, Ağrı'da 14, Iğdır'da 7, Tunceli'de 3 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Iğdır'da 3, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 11, Kars'ta 6, Ağrı ve Erzurum'da 4, Erzincan ve Tunceli'de 2 derece olması bekleniyor.

Bölgede buzlanma, don, sis ve pus ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ riskinden dolayı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

- Erzurum'da soğuk hava

Erzurum'da etkili olan soğuk havanın etkisiyle yol ve kaldırımlarda buzlanma, bina ve iş yeri çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Bazı cami şadırvanlarının donduğu kentte, ağaçların dalları da buzla kaplandı.

- Kars

Kentte kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle bir çok akarsu, baraj ve gölet buzla kaplandı, yaban hayvanları yiyecek bulmakta zorluk çekti.

Kafkas Üniversitesi yerleşkesinden geçen Kars Çayı'nda küçük akıntıların olduğu bölgelerde Yeşilbaş ördekler yiyecek aradı. Ördekler, kar ve buz tabakasının üzerinde dinlenirken görüntülendi.

Bina çatılarında buz sarkıtlarının oluştuğu kentte, vatandaşlar halı ve battaniyelerle araçlarını soğuktan korumaya çalıştı.

- Iğdır

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Iğdır'ın Melekli beldesinde, bir iş yerinin patlayan içme suyu hattı yanındaki ağacın üstüne akmaya başladı.

Ağacın zirvesinden aşağı doğru akan su, soğuk havanın da etkisiyle 7 metre uzunluğunda buz kulesine dönüştü.

- Tunceli

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde de soğuk hava nedeniyle cadde ve sokaklarda buzlanma oluştu.

Ağaç ve bitkilerin de kırağı tuttuğu ilçede, vatandaşlar araçlarının üzerini battaniye ve branda ile örttü.

Sokak ve yaban hayvanları da kar örtüsü yüzünden yiyecek bulmakta zorlandı.

Ardahan'da ise soğuk nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Bazı ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137