Engelliler haftası yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı

(MANİSA) - Manisa’da engelli bireyler hünerleriyle beğeni topladı

MANİSA (İHA) - Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe Müdürlüğü tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda hünerlerini sergileyen engelli bireyler büyük beğeni topladı.

Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe Müdürlüğü tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi. Törene eşi Olcay Deniz İle gelen Manisa Valisi Ahmet Deniz, kapıda okulun engelli öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Programın açılış konuşmasını yapan Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe Müdürü Murat Ceylan, “Her koşulda, her yerde, her an eğitim parolasıyla hareket ederek okulumuza kayıt olan çocuklarımız ile yine okulumuzun kapısından içeriye giren misafirlerimizi bütünleştirerek eğitimi bir parçası haline getirerek çocuklarımızın yapabilirliklerini arttırmaya çalışıyoruz. Amacımız engelli bireylere fırsat ve imkan sağlandığında neler yapabildiğini, neleri başarabildiğini öncelikle kendimize daha sonrasında içinde yaşadığımız topluma göstermektir” dedi.

Programda konuşan Manisa Valisi Ahmet Deniz, engelli bireyleri anlamak için empati yapılması gerektiğini belirterek, “Sevginin olduğu yerde, sorun olmaz, sıkıntı olmaz, engel hiç olmaz. Asıl engel varsa bizim kalplerimizde ve aklımızda. Bunu bir defa iyi düşünmek lazım. Empati yapmamız gerekiyor. Empati yapmadan bizim bir yere gitmemiz mümkün değil. Çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımız, bizim evlatlarımız. Dünyada yüzde 10, bizde yüzde 12 civarında engelli bireylerimiz var. Aileleriyle beraber düşündüğümüz zaman Türkiye açısından 30 milyon insanımız etkileniyor. Elimizden geldiği kadar da onlara hayatı sevdirmeyi, onlara hayatı kolaylaştırmayı hem kendilerine hem ailelerine bizim görevimiz. Toplumsal olarak bu işe sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.

Kaldırım işgali yapan esnaflara uyarıda bulunan Vali Deniz, “Hala esnaflarımız kaldırımları işgal ediyor. Oradaki vatandaşlarımızın geçmesini sıkıntıya sokuyor. Arkadaşlarımıza ceza yazmaktan çekinmemelerini söyledim. Biz gerekli uyarılarımızı ikazlarımızı yapıyoruz. Uyarılardan ikazlardan anlaşılmıyorsa da biz vatandaşlarımızın, özel bireylerimizin haklarını korumak zorundayız. Gerekirse de ceza yazacağız başka çaremiz de yok” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların arından okulun özel öğrencileri tarafından tekvando gösterisi sergilendi. Öğrenciler gösterdikleri performansla profesyonel sporcuları aratmadı. Öte yandan özel öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunu gösterisi sonunda açılan Türk Bayrağı izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Tören öğrencilerin sergilediği performansın ardından sona erdi. Törenin sonunda okulun yenileştirilmesinde katkı sağlayan hayırseverlere Vali Deniz tarafından plaket verildi.

(TEKİRDAĞ) - Protokol, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tekerlekli sandalyeye bindi

TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi. 3 Aralık’ın bir farkındalık günü olduğunu ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya ve İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, programa tekerlekli sandalye ile geldi.

“Engelli bireyleri anlamak gerekiyor”

Engelli bireylerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban; “Bugün yoğun programlarımız var. Çok konuşup hepinizi meşgul etmek istemiyorum. Bugün bizde buraya tekerlekli sandalyeye oturarak geldik. En azından engelli bireyleri bir an olsun anlamak adına böyle bir farkındalık yaptık. Devletimiz engelli bireylere ve yakınlarına gerekli tüm önem ve desteği vermektedir. Bu vesile ile bugün burada olan tüm engelli kardeşlerimize ve Sakatlar Derneği’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

(ADANA) - Minik yürekler Kozan’da engelleri aştı

- Adana’nın Kozan ilçesinde düzenlenen “Ay Işığım Olur musun” projesi kapsamında öğrencilerin topladığı harçlıklarla alınan akülü araçlar engelli vatandaşlara teslim edildi

ADANA (İHA) - Adana’nın Kozan ilçesinde Türkiye Beyaz Ay Derneği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği “Ay Işığım Olur musun” projesi kapsamında öğrencilerin topladığı harçlıklarla alınan akülü araçlar engelli vatandaşlara teslim edildi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Millet Bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuh Anacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ve Beyaz Ay Derneği Başkanı Ahmet Ünsal ve engelli vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin “Ay Işığım Olur musun? projesi kapsamında harçlıklarını bağışladığı engelli vatandaşlar ve öğrenciler için alınan 6 adet akülü tekerlekli sandalyenin teslimi yapıldı. Engellerini sanatla aşan vatandaş ve öğrenciler programda şiir, şarkı ve İstiklal Marşını okuyarak kendilerine destek olan öğrencilere teşekkür etti.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Kozan Şube Başkanı Ahmet Ünsal, yaptığı konuşmada, "Projeye 3 yıldır destek verenlere teşekkür ediyorum. Bu projeler gönülden oluyor. Toplumun bir kısmı duymaz görmez işitmez engelli grubuna giren kesim oluyor. Bunlar gözle görülen engeller. Birde şeker, sara, kalp hastalıkları da engelli olarak değerlendirilebiliyor. İlçemizde ortalama 4 bin engelli vatandaşımız var. Amacımız hepsine destek olmak” diye konuştu.

İkinci sınıfa giden 8 yaşındaki Yasin Boz tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Yasin, arkadaşları için “İnşallah onlarda bizim gibi engelli olmaz” temennisinde bulundu.

(DİYARBAKIR) - Diyarbakır’da engellilerden davullu zurnalı farkındalık yürüyüşü

DİYARBAKIR (İHA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Diyarbakır’da davul zurna eşliğinde farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki Yaşar Kemal Caddesi’nde toplanan engelliler, valilik karşısında bulunan Anıt Park’a kadar davul zurna eşliğinde yürüyüş yaparken, yürüyüşün ardından engellileri temsil eden sivil toplum kuruluşları, Anıt Park’taki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Çelenk sunumunun ardından açıklamada bulunan 6 Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Akif Karakaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlama değil, farkındalık günü olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Karakaş, "Sosyal devlet olmanın gereği vatandaşlarımızın sosyal istihdam ve ekonomik anlamda ihtiyaçlarını gidermektir. Son 15 yıl içerisinde sosyal devlet olmanın gereğinin sonuna kadar yerine getirildiğini düşünüyorum” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından etkinlik son buldu.

(TUNCELİ) - Tunceli’de özel bireylerin yer aldığı etkinlik renkli görüntüler oluşturdu

TUNCELİ (İHA) - Tunceli’de özel bireylerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Vali Tuncay Sonel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, kurum amirleri, engelliler, aileleri ve davetliler katıldı. Engelliler ile ailelerinin protokolde yer aldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Daha sonra engelli bireyler katılımcılara çeşitli gösteriler sundu. Özel bireylerin aileleri ise Vali Sonel’e çiçek verdi. Vali Sonel ile birlikte diğer protokol üyeleri sahnede özel bireylerle oyunlarında eşlik etti.

Ailelere devletin ulaşmasının öneminden bahseden Vali Tuncay Sonel “Bizim gözden kaçırdığımız ulaşamadığımız ki bizim her ilçeye her mahalleye her köye ulaşmaya çalışıyoruz. Bu salonda olan olmayan tüm ailelerimiz, bize en ufak bir sıkıntınızı bildirin. Özel durumlarınızda olabilir ama bize bildirin ki hayatınızı kolaylaştırmak ta devlet olarak katkımız olsun” dedi.

Engelli bireylere ve ailelerine gezi sözü veren Sonel ," Öğretmenlerimize yurtdışı gezisi demiştik, sizlere de yurtiçi diyelim. Canınız nereye gitmek istiyorsa oraya göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

(ERZURUM) - Engelli bireylerin sosyal hayattaki engelleri fotoğraflandı

ERZURUM (İHA) - 3 Aralık Engelliler günü münasebetiyle Atatürk Üniversitesi’nde, ‘Fark etmek elimizde farkında mısınız’ adlı fotoğraf sergisi açıldı. Engelli bireylerin sosyal hayattaki engelleri Rektörlük Basın Danışmanı Öğretim Görevlisi Ayşe Özdemir’in objektifinden yansıtıldı.

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin istenilen seviyeye gelebilmesi için, Lise öğrencileri gönüllü olarak tekerlekli sandalyeye oturdu. Engelli vatandaşların yolda ilerlerken ne gibi zorluklar yaşadığını deneyimledi. Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Üniversitesi’nde rampa sorunlarının yanı sıra birçok sıkıntı sergide fotoğraflandı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın önderliğinde gerçekleştirilen ‘Fark etmek elimizde, farkında mısınız’ isimli fotoğraf sergisinin açılışını Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Yatkın, Prof. Dr. Fuat Gündoğdu ve Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe gerçekleştirdi.

Toplumsal duyarlılık oluşturabilmek ve engelli bireylerin umutlu bir şekilde geleceğe güvenle bakabilmesi için, 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda açılan fotoğraf sergisinde Öğr. Gör. Ayşe Özdemir, engellilerin önündeki engelleri fark etmenin önemine dikkat çekerek, çekmiş olduğu fotoğrafları sergiye katılanlara anlattı.

Cumhuriyet Caddesinde ve Atatürk Üniversitesinde engelli bireyleri en çok zorlayan durumlar ise, rampaların eğim oranının yüksek olması, bankamatik önlerinin yüksek ve en az iki basamaklı merdivenlerden oluşmasının zorluklarını sunan karelerin sahibi Ayşe Özdemir, Sergiye katılan insanların, yanlarından geçtikleri ancak farkına bile varmadıkları sorunlara karşı, sergiden çıktıktan sonra daha duyarlı olacaklarını söyledi.

Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi Koordinatörü ve Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü, farkındalık oluşturmak için Engellilerin önündeki engelleri fark edebilmek için sergi çalışmasını yaptıklarını söyledi. Özlü, “Hafızamız görsel olarak daha güçlü, bizde sergide bulunan fotoğrafların hafızamıza kazınmasını amaçladık. Gün içinde dikkatimizden kaçan sorunları fotoğraf sergisiyle bu güne özel bir çalışma olarak sunduk. 3 Aralık Engelliler günü için engellilerin sorunlarına dikkat çekmek istedik. Çevremizde bulunan engelleri Ayşe Özdemir’in objektifinden sunuyoruz” şeklinde konuştu.

(ERZURUM) - Engelli Derneklerinde ortak basın açıklaması

- Törene katılan engelliler soğuk havada zor anlar yaşadı

ERZURUM (İHA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Erzurum’da faaliyetlerini sürdüren dernek temsilcileri Atatürk anıtına çelenk sundu ortak basın açıklaması yaptı.

Havuzbaşı Kent Meydanında düzenlenen programa Erzurum Öğretilebilir Çocuklar Okulu ve Öğretim Koruma Derneği, Erzurum Palandöken Otizm Derneği, Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği, Erzurum Zihinsel ve Down Sendromu Derneği, Türkiye Beyaz Ay Derneği Erzurum Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi başkan ve üyeleri katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumunda bulunan engelliler, daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudular.

Soğuk bir havada yapılan törende dernek üyeleri tekerlekli sandalyeleri ile karlı zeminde tören alanına gelebilmek için oldukça zor anlar yaşadılar. Bazı engelliler ise battaniye ile sarılarak soğuktan korunmaya çalıştı.

Dernekler adına Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe basın açıklaması yaptı. Sadullah Efe açıklamasında; “Ülkemiz zorlu bir dönemden geçiyor. Engelliler bir yandan yeni haklar ya da olanaklar kazanırken diğer yandan da yeni sorunlarla veya uygulamada karşılaşılan sorunlarla yüz yüze bırakılıyorlar. 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı Yasa’ya göre kamuya açık alan, bina ve ulaşım araçlarının başta engelliler olmak üzere her kes için erişebilir olmasının sağlanması gerekiyor. Konulan sürelere uyulmadı, defalarca süre ertelemesi yapıldı. Artık yasanın gereklerini yerine getirilmesi neredeyse unutuldu” diye konuştu.

Efe, engelliler olarak beklentilerini ise şöyle sıraladı;

“Yeni yapılan Kamu Kurum veya Özel tüm inşaatlar ile iş merkezlerinin plan ve projesinde engellilerle ilgili TSE Standartlarında gerekli düzenlemenin olmadığı takdirde Belediye tarafından ruhsat verilmemesi, Tüm cadde ve sokaklarda bulunan yaya kaldırımlarında rampa olmayan yerlere yeni rampaların yapılması, 3- şehir merkezinde engellilerin kullanabileceği wc yapılması, 4-Belediye ve özel sektör tarafından işletilen tüm çay bahçesi, park, mesire alanlarının giriş çıkışlarına rampa, tutunma yerleri, klozetli tuvalet ve lavabo yapılması, 5-Belediye veya özel sektöre ait çocuk oyun parklarının engelli çocuklarında yaşıtları ile birlikte oynayabileceği şekilde düzenlemesi, Son dönemlerde çoğu yerlerde sağlık kurulu raporları üzerinde oyunlar oynandığı, kimilerinin yüksek paralar karşılığında engelli olmayanlara raporlar temin edildiği ve bu yolla emekli bile olanların bulunduğunu duydukça en çok bizler kahroluyoruz. Sadece TBMM de onaylanarak yürürlüğe girmiş olan Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesindeki basit kurullara, örneğin evrensel tasarı ilkesine uyulsa önümüzdeki engellerin bir bölümünün kalkacağı görülecektir.

(IĞDIR) - Iğdır’da en güzel farkındalık etkinliği

IĞDIR (İHA) - Iğdır’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ‘Iğdır Özel Eğitim Uygulama Okulu’ öğretmenleri tarafından Iğdır Vali yolunda özel bir kafede bir günlüğüne engeli bireylerin sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması amacıyla ‘Empati Cafe’ Engelsiz Cafe’de Engel Tanımayan Lezzetler adı altında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte öğretmeler tarafından hazırlanan birçok tatlı ve yemekler engelli gençler tarafından gelen müşterilere servis edildi. Gün boyu sürecek olan etkinlik ile engelli gençler çalışıp müşterilere hizmet veriyorlar.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla böyle bir hizmet verdikleri için mutlu olduklarını belirten Iğdır Özel Eğitim Uygulama Okulu müdürü Çetin Şeran, “Engelli çocuklarımızın sesi olmak bizde varız demelerine yardımcı olmak ve fırsat verildiğinde engelli bireylerin neler başarabileceklerini görmek adına okuldaki öğretmenlerimiz ile böyle bir etkinlik düzenledik. Burada bir kafe ortamı düzenleyerek öğrencilerimizin burada deneyim kazanmasını sağladık” dedi.

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları anlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte elde edilen gelirler engellilerin eğitiminde kullanılacak.

(ORDU) - İmamlar engellileri gönüllerince eğlendirdi

ORDU (İHA) - Ordu’da imamlar engellileri gönüllerince eğlendirdi.

Kabadüz İlçe Müftülüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çok güzel bir etkinliğe imza attı. Kabadüz Diyanet Gençlik Merkezinde engelli vatandaşları ağırlayan İlçe Müftüsü Ahmet Koç ve imam hatipleri onlarla gün boyu gönüllerince eğlenerek sevinçlerine ortak oldu.

Kabadüz İlçe Müftüsü Ahmet Koç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçede yaşayan engelli vatandaşlara güzel bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Kabadüz Diyanet Gençlik Merkezinin bir ay önce faaliyete geçtiğini anımsatan Müftü Koç, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli kardeşlerimizi Diyanet Gençlik Merkezimizde ağırladık. Gün boyu onlarla birlikte sevindik, heyecanlarına ve mutluluklarına ortak olduk. Sosyal aktivitelere katılmalarına imkan sağladık” dedi.

Bedensel engelli Halit Uzunçakmak ise etkinlikte dolayı çok mutlu olduğunu emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

(MB-SLH-

Baba Murat Boz ise "Bizleri görünce acıyarak bakmasınlar. Bize sevgiyle baksınlar. Nasıl oldu diye değil. Sevgiyle baksınlar, yada hiç bakmasınlar" diye konuştu.

BİTLİS) - Ahlat’ta engelliler için farkındalık yürüyüşü

BİTLİS (İHA) - Bitlis’in Ahlat ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle “Farkındalık Yürüyüşü” yapıldı.

Ahlat Kaymakamlığının öncülüğünde düzenlenen farkındalık yürüyüşüne, Ahlat Belediyesi, Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar da destek verdi. “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” pankartı taşıyan Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat Cumhuriyet Başsavcısı Osman Hanbay, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve engelliler, Mazlum Yegül Caddesi’nden Ahlat Belediyesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sonunda açıklamada bulunan Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engellilerle birlikte bir farkındalık yürüyüşü yaptıklarını belirtti. Engelli vatandaşların toplumun özel bireyleri olduğunun altını çizen Kaymakam Erat, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli kardeşlerimizin öncelikle yaşadıkları sıkıntıları, yaşayabilecekleri sıkıntıları paylaşmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu çocuklar bizlere emanettir. Şunu unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Belediyemize engelli parkurları ve engelli noktaları gibi çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Eksik kalanları da birlikte yapacağız. Bu ay ki belediye meclisi, bir gündemi sadece engellilere ayırdılar. Bundan dolayı belediyemize ve belediye encümenlerine çocuklarımıza destek oldukları için, bu farkındalığı gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Engellerimiz sorun olmaktan çıkacak. Bu engelleri el birliğiyle yıkacağız. Problemleri çözme noktasında herkesin destek olmasını diliyorum” dedi.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban da, “Öncelikle kaymakamımıza bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ayki toplantımızda özellikle de bir gündemimizi engelli kardeşlerimizin aslında engelsiz yaşamlarını tanzim etmek için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koymak üzere çaba göstereceğiz. Aslında hepimize düşen görevler var. Hepimiz birer engelli adayıyız. Allah yavrularımızı muhafaza etsin. Devlet olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa eksiksiz yerine getireceğiz. Ama biz vatandaşlarımızdaki hassasiyeti ve duyarlılığı da görüyoruz. Bu önemli programdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından Kale Şehit Erdoğan Gökbulak İlköğretim Okulu tarafından Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” programına geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Daha sonra Kale Şehit Erdoğan Gökbulak İlköğretim Okulunda bulunan özel eğitim sınıfında öğrenim gören engelli öğrencilerin dans, folklor, drama ve koro gösterilerinin ardından program sona erdi. Program sonunda Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası sponsorluğundan alınan hediyeler; Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Şeker ve kurum amirleri tarafından engellilere verilerek toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.