MALATYA (AA) - AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık ve Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Anadolu Ajansının (AA) 102'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Tüfenkci, mesajında, 1920'den bugüne kadar Anadolu'nun sesini dünyaya duyuran, güvenilir ve tarafsız haberciliğiyle dünyanın sayılı ajanslarından biri olan AA'nın 102'nci kuruluş yıl dönümünü tebrik ederek, "Başarılarla dolu nice yıllara." ifadesini kullandı.

Öznur Çalık da milli mücadeleden bugüne Türkiye'nin sesi, gözü, kulağı olan AA'nın 102 yaşında olduğunu belirterek, "Doğru haber ve ilkeli yayıncılık anlayışı ile 102 yıldır ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelerin bizlere ulaştırılmasında gayreti olan herkesi kutluyor, bütün AA çalışanlarına başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Çakır da 1920 yılından bugüne kadar Anadolu'nun sesini dünyaya duyuran, güvenilir ve tarafsız haberciliğiyle dünyanın sayılı ajanslarından biri olan AA'nın 102'nci kuruluş yıl dönümünü tebrik etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar ise tarafsız ve güvenilir habercilik anlayışını koruyarak kamuoyunu bilgilendirme vazifesini layıkıyla yerine getiren AA'nın 102'nci yılını kutladığını ve yayın hayatında başarılarının devamını dilediğini ifade etti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı sürecinin haklı mücadelesinin dünyaya duyurulması ve halkın doğru bilgilendirilmesi görevini başarıyla yürüten AA'nın geçmişte olduğu gibi bugün de yaygın haber ağı, güvenilir ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla ülkenin dünyadaki yerli, milli, gür ve güçlü sesi olmaya devam ettiğini bildirdi.

Kurulduğu günden bu yana basın, yayın ve ahlak ilkelerinden taviz vermeden kamu yararını gözeten ve kamuoyunu aydınlatma görevini başarıyla sürdüren AA'nın kuruluşunun 102'nci yıl dönümünü kutlayan Kızılay, "Kuruluşundan bugüne üstün gayret ve özveriyle çalışan tüm çalışanlarını tebrik eder, başarılı nice yayın yılları dilerim." ifadesini kullandı.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan da AA'nın 102'nci kuruluş yıl dönümünü AA Genel Müdürü Serdar Karagöz nezdinde kutladığını belirterek, "Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında büyük zorluklara rağmen üstün başarılarla görev yapan tüm çalışanlarını tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Nisan 1920'de kurulan ve basın hayatının saygın kuruluşları arasında yer alan AA'nın 102 yıldır Türkiye'nin haklı ve güçlü sesini dünyaya duyurduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bilgi birikimiyle ileri teknolojiyi birleştirerek, ülkemizdeki gazetecilik ve haberciliğin gelişmesine katkı sağlayan Anadolu Ajansı, dünyanın birçok ülkesinde varlığını sürdürerek, dünya haberciliğinin de önemli kaynaklarından biri olmayı başarmıştır. İlkeli ve sorumlu habercilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdüren Anadolu Ajansının kuruluşunun 102'nci yıl dönümünü kutluyor, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında görev yapan personelini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum."