“1. Güney Anadolu Aşı Sempozyumu” Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde “1. Güney Anadolu Aşı Sempozyumu” düzenlendi.

“1. Güney Anadolu Aşı Sempozyumu” Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde “1. Güney Anadolu Aşı Sempozyumu” düzenlendi.

DEMİRDAĞ: TEKRAR HAFIZAMIZI RESETLEMEMİZ AÇISINDAN FAYDALI BULUYORUM

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, aşı sempozyumunun önemine dikkat çekerek, “Konu şu açıdan önemli, özellikle günümüzde son zamanlarda bu bağışıklıkla ilgili ihmallerin olduğunu ve bu ihmallerin klinik olarak bizlere yansıdığını görüyoruz. Bu açıdan bu sempozyumun tekrardan yapılmış olması, bilgilerimizin güncellenmiş olması ve yeni bilgilerle tekrar hafızamızı resetlememiz açısından faydalı buluyorum. İki gün önce haber kanallarından Amerika’nın bir eyaletinde 250 civarında bir kızamık vakasının görüldüğünü ve o alanın karantinaya alındığını, yani bu tür konularda en hassasa olan ülkelerden birinde dahi kızamık salgının görülmüş olması demek ki bu dünyada da belli bir şeyden sonra bu konulardaki duyarlılık azalıyor ve bu sempozyumun faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

POLAT: ERİŞKİN AŞILAMAYI ÖNEMLİ KILMAKTADIR

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat ise, “Bilindiği gibi genişletilmiş başlıklara ile ülkemizde faydalı çalışmalar yapılmıştır. Bu sayede de özellikle bağışıklama ile önlenebilen hastalıkların oranında azalma sağlanmıştır. Özellikle son yıllarda ülkemizde yaşlı nüfusun artması ve kronikleşmenin artması ile birlikte erişkin aşılamayı da önemli kılmaktadır. Ülkemizde kullandığımız aşıların uluslararası referans göstereceğimiz, testlerinin yapıldığı ve ülkemize girdikten sonra ulusal referans kabul edilen laboratuvarın testlerinin yapıldığı kontrol edildiği ve gönül rahatlığı ile uyguladığımız aşılardır” dedi.

AKBULUT: BU TOPLUMU KORUYORUZ AŞILARLA

Prof. Dr. Ayhan Akbulut’ta Aşı ile ilgili genel kavramlar ve aşı tipleri hakkında katılımcılara bilgi vererek, “Aşı, azaltılmış ya da öldürülmüş mikroorganizmaların ya doğrudan kendisini ya da ürünün kişilere idrak edilmesine, bir bağışıklık yanıtının oluşulmasını sağlayan maddeler bunlar. Aşılar önce kişinin kendisini koruyor. Eğer ki bu aşı yaptığımız kişi hamileyse hem kendisini hem çocuğunu koruyor. Daha da ötesi toplumu koruyoruz bu aşılarla”diyerek eğitime devam etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2019, 16:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137