1 Milyon 200 Bin Öğrenci Yarın LGS’de Ter Dökecek

5 Haziran pazar günü gerçekleştirilecek liselere geçiş sistemi çerçevesindeki merkezi sınavda yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci ter dökecek.

1 Milyon 200 Bin Öğrenci Yarın LGS’de Ter Dökecek

2021-2022 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, “www.meb.gov.tr” internet adresinden açıklanmıştı.

Söz konusu kılavuzda; resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin 8’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslara yer verilmişti.

İlk oturumu 5 Haziran Pazar günü saat 09.30'da, ikinci oturumu ise yine aynı gün saat 11.30'da uygulanacak merkezi sınavın başvuruları bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirdi.

Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8’inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirildi.

Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına da gerek kalmadı.

Öte yandan başvurusu bakanlık tarafından otomatik gerçekleştirilen öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmuyor.

Sınava katılmak isteyen öğrenciler ise herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek.

LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak.

Sınav sonuçları, 30 Haziran’da “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137