Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde, Küratörlüğünü Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahir Çelikbağ ile Selçuk Üniversitesinden Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun üstlendiği “I. Uluslararası Sanat ve Estetik Karma Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Yapılan serginin açılışına, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Gökhan, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümü öğretim üyeleri, yurt içi ve yurt dışından eserleri bulunan öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk, bu tür sosyal etkinliklerin üniversitenin tanıtımı açısından önemli olduğunu söyleyerek, “Bu çalışmalar bizi gururlandırıyor. Bizde elimizden geleni yapıyoruz. Arkadaşlarımıza destek olmak istiyoruz. Sergide ülkemizin birçok yerinden akademisyenlerimiz var” dedi.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahir Çelikbağ ise, 1. Uluslararası Sanat ve Estetik Karma sergisinin 2.’sini önümüzdeki yıl sempozyuma dönüştürerek yapmayı planladıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu sergiyi Fırat üniversitesine geldikten sonra düşündüm. Arkadaşlarımın desteği ile böyle bir planlama yaptım. Adını da uluslararası estetik sergisi olarak belirledik. Sergimizin birincisini gerçekleştirdik. İnşallah ikincisini, üçüncüsünü de gerçekleştireceğiz. Sadece sergi ile kalmayacak planlamalarımız doğrultusunda giderse sempozyuma dönüştürüp devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de bir çok üniversitesinden katılımcı olduğunu belirten Çelikbağ, eserlerin konusunun serbest olduğunu, bir çerçeve çizmediklerini ifade etti.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Aytaç ise, “Birçok ulusal düzeyde sergiler gerçekleştirdik. Birçok arkadaşımız da ulusal düzeyde ki sergilere katıldı. Bu yılda Tahir Çelikbağ arkadaşımızın destekleri sayesinde uluslararsı düzeyde yurt içinde ve yurt dışından eserler ile sergimizi gerçekleştirdik. Önümüzde ki yıl bunu geleneksel hale getireceğiz ve Fırat üniversitesi adına uluslararası organizasyona imza atmış olacağız” şeklinde konuştu.