Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu’nun tarafından kabul edilen ve bu yılkı teması “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olan 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü etkinliği, ülkemiz genelinde ki 81 ilde olduğu gibi Elazığ’da da eş zamanlı olarak 10.10.2018 Çarşamba günü saat 10.00’ da başladı.

Gençlerin ruh sağlığını korumak ve güçlendirmek üzere düzenlenen etkinliklere; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Kadir Kantarcıoğlu, Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Ali Atar, birim sorumlusu hekimleri, çalışanları ve Elazığ’da ki çeşitli okullardan öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Hayat Merkezi’nde görevli Çocuk Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Necati Uzun ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Çocuk Gelişimci Rüveyda Taşkaya’nın sunumları ile Elazığ Gençlik Merkezi, İl Halk Kütüphanesi ve okullarda düzenlenen programlar sırasında katılımcılara; “Psikolojik Dayanıklılık”, sorunlarla başa çıkma, öğrenci velilerine yönelik “Ergeni Anlayan Anne-Baba”, gençler arası iletişimi kuvvetlendirmek amacıyla öğrencilere yönelik Drama Atölyesi, kurumlar arası işbirliğinin sağlanması, hizmet ve imkanların paylaşılması, işbirliği içerisinde gençlere yönelik programların düzenlenmesi yönünde çeşitli bilgiler verildi.

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından düzenlenen stant çalışması ile “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak üzere katılımcılara dağıtılan çeşitli ruh sağlığı temalı broşürlerle etkinlik sona erdi.