Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal etmesinin 85. yılı...

Elazığ protokolü de anma mesajlarını yayımladı.

Elazığ Valiliği Açıkladı Operasyon Başlatıldı! Elazığ Valiliği Açıkladı Operasyon Başlatıldı!

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı şöyle:

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz. Büyük ve güçlü bir Türkiye için ömrünü ülkesine ve milletine adayan, başardığı işlerle dünya tarihinde de derin izler bırakmış saygın bir devlet adamı olan Atatürk, sadece Türk Milleti’nin değil, esaret altında yaşayan bütün milletlerin gönlünde taht kurarak, tarihteki müstesna yerini almıştır. Milli mücadeledeki önderliği ve askeri dehasıyla milletimize ve ordumuza önderlik ederek hür yaşama kararlığındaki Türk Milleti’ni aydınlık günlere kavuşturmuştur. Dünya tarihine yön vermiş asil bir milletin fertleri olarak bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in “En büyük eserim” dediği ve genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyet’in ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba, ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır. Şüphesiz ki içinde bulunduğumuz yeni yüzyılın büyük ve güçlü Türkiye’si yarının sahipleri olan çocuklarımızın omuzlarında aynı şuur ve inançla müreffeh yarınlara taşınacaktır. Bu düşüncelerle, vefatının 85’inci yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, aziz vatanımız için fedai can eyleyen şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı şöyle:

Milli mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; milletimizin ve ülkemizin içinde bulunduğu en zor şartlarda tüm imkansızlıklara rağmen, milletimizden aldığı güç ve destekle bağımsızlık mücadelemize önderlik ederek, millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk; askeri yetenekleri, devlet adamlığı vasıfları ve fikirleriyle dün olduğu gibi bugün de bütün insanlık için ilham kaynağıdır. Bizler büyük bir gururla ulaştığımız Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da değerlerimize, devletimize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkarak O’nun "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı şöyle:

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. ölüm yıl dönümünde Türk milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. 10 Kasım Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek Cumhuriyetin erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Bugün için görevimiz, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı arttırmaya devam etmek, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak olmalıdır. Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha kalkınmış daha medeni hale getirmek; O’nun kendi deyimi ile Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakla mümkün olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürüyen Türk milleti, yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan yapan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı şöyle:

Aziz vatandaşlarımızın tüm fertleriyle topyekun bir mücadele verdiği Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, milletimizden aldığı güçle büyük başarılara imza atmış, dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Aziz milletimizin ve tüm dünyanın takdirine mahzar olmuş bir lider olan Atatürk'ü anlamalı, milli irade aşığı bir şahsiyet, bir insan olarak gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmalı yaşanan zorlukları ve verilen eşsiz mücadeleyi unutmadan, birlik ve beraberlik içinde istikbal yolunda yakılan meşaleyi yeni nesillere emanet etmeliyiz. Bu duygularla Cumhuriyet'in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı şöyle:

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümünü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Büyük önder, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin önderi olarak bize bıraktığı miras, her geçen yıl daha da anlam kazanıyor. Onun ilke ve prensipleri, bugün olduğu gibi yarının inşasında da rehberimiz olmaya devam ediyor. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, iş dünyası olarak, bu anlamlı günde bir kez daha Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlılığımızı yineliyoruz. Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşmak, ülkemizi ekonomik kalkınma yolunda daha da ileri taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. İş dünyamızın gücüyle, birlik ve beraberliğimizle, Elazığ'ımızın ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla var gücümüzle çaba sarf ediyoruz. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.