GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Gram altın son zamanlarda özellikle çeyrek altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte en çok tercih edilen altın türleri arasında yer alıyor. Düğünlerde çeyrek altın geleneğinin ardından gram altına rağbet gösterenler de bulunuyor. 11 Eylül Salı sabahı gram altın 248,23 TL'den alınırken 248,30 TL'den satılıyor.

ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Kuşkusuz ülkemizde çeyrek altın en çok tercih edilen altın çeşididir. Düğünlerde en çok takı olarak takılan armağan çeyrek altındır, kültürümüzde yastık altı birikimi denilen yatırım şeklindeki altın yüzde 99 çeyrek altındır. 11 Eylül çeyrek altın fiyatları şu şekilde 396,73 TL'den alınan çeyrek altın 405,93 TL'den satılıyor.

YARIM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Yarım altın düğünlerde ve törenlerde yeni evlenen çiftlerin yakınları, aile fertleri ve dostları tarafından hediye edilir. Öte yandan altın fiyatlarını araştıran vatandaşlar yarım altın konusunda da ilgilerini sürdürüyor. Yarım altın bu sabah saatlerinde 790,97 TL'den alınırken 811,86 TL'den satılıyor.

TAM ALTIN BUGÜN NE KADAR OLDU?

Tam altın konusunda bireyler araştırmalarını sürdürüyor. Özellikle birikim alanında tam altın ciddi talep gören bir yatırım aracı olarak dikkat çekiyor. Tam altın, 11 Eylül Salı sabahı 1.051,77 TL'den alınırken 1.077,95 TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Cumhuriyet altını uzun vadeli birikim aracıdır. Çeyrek altın ile Cumhuriyet altını arasında ciddi benzerlikler söz konusudur. Cumhuriyet altını, çeyrek altından daha ağır ve daha pahalı olduğundan uzun vadeli tercih edilir. Bu sabah 1.635,00 TL'den alınan Cumhuriyet altını 1.655,00 TL'den satılıyor.