Elazığ Cumhuriyet Mahallesi 170. Sokak’ta 11 katlı bir binanın çatısında, çatı onarımı sırasında yangın çıktı.

Durumu fark eden apartman sakinleri, olayı itfaiyeye bildirdi.

Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle, yangın büyümeden söndürüldü.

Yangının çıktığı binanın yolunun yokuş olması nedeniyle itfaiye ekipleri, ulaşımda sıkıntı yaşayınca, yolla ilgili sıkıntılarını defalarca yetkililere ilettiklerini belirten Mahalle sakinleri, duruma tepki göstererek, yolun yeniden düzenlemesini istediler.

ÇİÇEK: CUMHURİYET MAHALLESİ RESMEN KADERİNE TERK EDİLMİŞ DURUMDA

Site sakini Hüseyin Çiçek, “Maalesef elim bir hadise yaşadık. Bir dikkatsizlik sonucu bir hata sonucu kullanıcı hatası sonucu bir yangın çıktı. Tabi burada önemli olan yangının çıkış sebebinden ziyade çok şükür ucuz atlattık ama maalesef Cumhuriyet Mahallesi sakinleri olarak bizim de yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi; itfaiyenin bize zamanında yetişmesini engelleyen unsurlar. Bunların en başında maalesef Cumhuriyet Mahallesi ara sokakları. Site içlerindeki dar sokaklardan dolayı itfaiye rampaları çıkamamış. Geç müdahalede bulundu. Aslında zararımız çok büyük değil ama daha da büyük olabilirdi. Yine çok şükür yetiştiler. Ama yıllardır bizim bahsettiğimiz artık Elazığ Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde artık gerçekten tatlı rampaların olduğu, itfaiye gibi ambulans gibi araçların kışında olsun, yazında olsun rahatlıkla çıkabileceği yollar istiyoruz. Bunu ne muhtarımıza ne belediyemize anlatabildik. Sesimizi kimse duymuyor. Cumhuriyet Mahallesi resmen kaderine terk edilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK: 50-60 DERECENİN ÜZERİNDE RAMPALARIMIZ VAR

Hüseyin Çiçek, “Mahalle sakini, “Lütfen bizi buradan duyan bütün yetkililere başta Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Bey olmak üzere herkese buradan tek dileğimiz Fen İşleri Müdürlüğümüze; bu mahalledeki yolların yeniden revize edilmesi. Yeniden dizayn edilmesini istiyoruz. Yangın çatı tamiratı yapan ustanın benim tahminimce güvenlik önlemi almadan bir ısıtma cihazıyla oluşan bir yangın. Yangın tüpüyle geç müdahale edilince biraz büyümüş. Ama itfaiyeyi erken aramaları bayağı büyümesinin yerini almış. Şu var. İtfaiyedeki bütün memurların tek sıkıntısı rampaları çıkarken çıkamamaları. Dar sokaklar ve çıkamamaları. Çünkü yollarımız çok berbat. Tek şeritli yol. Abartısız söylüyorum 50-60 derecenin üzerinde rampalarımız var. Kışın burada böyle bir yangın çıksa itfaiyenin yetişmesi mümkün değil. Burada bu dairelere iskanı veren belediye ve fen işleri bizzat kendisi sorumludur” şeklinde konuştu.

POLAT: BU YANGIN KIŞIN ÇIKSAYDI TÜM BİNA YANARDI

Site sakini Kadir Polat da, “Biz geçen sene bu yol için yürüyüş yaptık. Her geln başkan söz veriyor. Bu yollarımız yapılmıyor. Seçim bitti yol bitti. Bize devlet karşı yoldan proje vermiş, sözde yol yapılıyor. Eğer bu yangın kışın çıksaydı tüm bina yanardı. Acaba bizim yolumuz neden yapılmıyor. Çevre site 5 senedir rapor almış halen daha yapılmıyor. Bize de söz verdiler sözde yol yapılıyor. Bu yangın kışın çıksaydı tüm evler yanardı. Artı ir hastamız olsaydı hastamız ne olurdu? O da ölürdü. Sağ olsun itfaiye ekibinin başı burada oturuyor. O ön ayak olmasaydı, yol göstermeseydi itfaiye bile burayı bilmiyor. Ben en son geldim arkadan itfaiye geliyor. Oradan sorup sorup geliyor. Ben önüne düştüm, itfaiyeyi ben getirdim. Yangın sebebi tamirattan dolayı. Biz belediye başkanından bu yolumuzun biran önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Çıkan yangında can ve mal kaybı yaşanmadı.

HABER: SITKI TAŞEL