Bitlis'in Tatvan ilçesinde, kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 asker için sabah saatlerinde görev yaptıkları Elazığ'da bir tören düzenlendi.

Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından, şehitlerimiz askeri uçakla devlet töreni için Ankara'ya getirilerek, son yolculuğa uğurlandı.

ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZ;

KORGENERAL OSMAN ERBAŞ (YOZGAT)

Osman Erbaş tümgeneral rütbesiyle 2016 yılında 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı olarak görev yapıyordu. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Adana’da Sabancı Merkez Camii’ndeki cenaze törenine katılan Osman Erbaş, “Türk askeri katil olmaz. Katil Türk askeri değildir. Onlar Türk askeri değil katiller” diyerek bağırmıştı. Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın Yozgat doğumlu olduğu bilinmektedir. Korgeneral Erbaş'ın, son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla Elazığ'da bulunan 8. Kolordu Komutanlığı görevine atandığı ve Şehit Korgeneral'in 5. yıldır bu görevi yürüttüğü bilinenler arasında yer alıyor.

ALBAY ŞENTÜRKAYDINYER (KARS)

Askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer'in (49) şehadet haberi, Ankara'daki evine ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden şehadet haberini alan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin bulunduğu bina ile baba evi komşuları tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı.

YÜZBAŞI TAYFUN KUREŞ (TRABZON)

36 yaşındaki Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş de şehit düştü. Şehitlerden Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in Trabzon'un Of ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli ve 1 erkek çocuk babası olan Kureş'in acı haberi memleketi Trabzon'u hüzne boğdu. Şehit Yüzbaşı Kureş'in naaşının ailesinin yaşadığı Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.

YÜZBAŞI GÖKHAN UYSAL (AFYONKARAHİSAR)

Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal'ın Aslen Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edildi.

YÜZBAŞI SALİH SARIOĞLU (SAMSUN)

Yüzbaşı Salih Sarıoğlu'nun (34) Samsun'un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Sarıoğlu'nun cenazesinin Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.

ASTSUBAY ŞÜKRÜ KARADİREK (AFYON)

Şehit Karadirek’in eşi Elif Karadirek ile yaklaşık 1,5 yıl önce evlendiği ve yaklaşık 3 ay önce baba olduğu öğrenildi. Oğlunun 40’nın çıktığını ise şehit Karadirek’in sosyal medyadan büyük bir sevinçle paylaştığı gözlendi. Şehidin cenaze töreninin yer ve zamanının yarın belli olacağı öğrenildi.

ASTSUBAY MEHMET DEMİR (KAHRAMANMARAŞ)

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir'in evli ve 3 çocuğu bulunuyor.

ASTSUBAY NAZMİ YILMAZ (KAHRAMANMARAŞ)

Kahramanmaraş’ın Afşin nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

ASTSUBAY ÖMER UMULU (KIRIKKALE)

Kırıkkaleli Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (40) olduğu öğrenildi. Muharrem Hafize Umulu çiftinin tek evladı olan 40 yaşındaki şehit Ömer Umulu'nun 6 yaşında Eslem Evra, 15 yaşında Abdullah Arda ve 9 yaşında Ahmet Aras isimli çocuklarının olduğu öğrenildi.

UZMAN ÇAVUŞ TOLGA DEMİRCİ (KAYSERİ)

Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci'nin İzmir'in Gaziemir ilçesi Dokuz Eylül Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evi ve bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Bekar olan şehidin yakınları acı haber ile yıkıldı.

UZMAN ÇAVUŞ HAKAN GÜL

Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül aslen Amasya'lıdır. Nüfusu Amasya'nın merkeze bağlı Doğantepe köyüne kayıtlıdır. Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül evlidir. Şehidin cenazesi Amasya'da toprağa verilecektir.

YARALI ASKERLERİMİZ;

Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane)

Yüzbaşı Ender Uzunçakmak (Ordu)