11. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali 11 Mayıs'ta

Elazığ’da, 11 Mayıs'ta başlaması planlanan 11. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

11. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali 11 Mayıs'ta

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivalinin 11'incisi ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Bir otelde yapılan toplantıya, Dernek Başkanı Serdar Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Abdulhakim Aydın, Yönetmen Murat Şeker, Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri, festivalin destekçileri ve davetliler katıldı.

“ANADOLU’DA MEDENİYETLER VE ANADOLU’DA KADIN TEMASINI İŞLEYECEĞİZ”

Festival için çok iyi hazırlandıklarını dile getiren Dernek Başkanı Serdar Kara, “Bu yıl çok farklılıklarla karşınıza geliyoruz. Geçmiş yılların üzerine koyarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda festivalimizde yeniliklerimiz oldukça fazla. 11 Mayıs tarihinde başlayacak olan film festivalimiz de bu yıl 'Anadolu’da Medeniyetler ve Anadolu’da Kadın' temasını işleyeceğiz. Festival açılışımızda bunlarla ilgili özel bir defile olacak. Bu temayla ilgili önemli filmler ve belgeseller ilimize gelerek destekleyecek ögelerden bir tanesi olacaktır” dedi.

“FİLM SEYRETME İMKANLARININ ÇEŞİTLENDİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ GİRİŞİMLERDİR”

1980’lerden sonra düşüşe geçen Türk sinemasının 2000 yıllarından sonra Amerikan sinemasına direndiğini belirten Jüri Başkanı Yönetmen Murat Şeker ise, “Dünyada dizilerimiz Amerikan dizilerinden sonra en çok teveccüh gören ve satılan diziler. Çayda Çıra Film Festivali ile sizde bunun bir parçası olma konusunda gayret ve azim gösteriyorsunuz. Anadolu’nun her yerinde Türk sinemasının kitlelerle buluşabilmesi ve desteklenmesi buradaki etkinlikler daha önce hiç sinemaya gitmemiş insanların sinemayla buluşması film seyretme imkanlarının çeşitlendirilmesi çok önemli girişimlerdir” diye konuştu.

“FESTİVALİMİZİN DAHA İLERİ SEVİYELERE TAŞINMASINA KATKIDA BULUNACAĞIZ”

Film festivalinde halkın her çeşit filme doyacağını ifade eden Belediye Başkan Yardımcı Abdulhakim Aydın'da ” Bizlerde kurumlar olarak bu organizasyona destek vererek şehrimizin tanıtımına ve festivalimizin daha ileri seviyelere taşınmasına katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2018, 14:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137