Bölgemiz genelinde havanın parçalı çok bulutlu; Tunceli çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren aralıklı yer yer yağmurlu; Malatya'nın kuzey kesimlerinde akşam saatlerinde aralıklı hafif, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarların güneyli yönlerden orta, yer yer kuvvetli; yüksek kesimlerde zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Malatya, Adıyaman, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde rüzgarın güney (Lodos) ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına(90-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz taşınımı, toz fırtınası, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bölgemiz genelinde yer yer kuvvetli toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek toz fırtınası, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: : Bölgemizde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ELAZIĞ’DA SICAKLIK DURUMU:

ELAZIĞ MERKEZ: 18 / Parçalı çok bulutlu

ELAZIĞ AĞIN: 17 /  Parçalı çok bulutlu

ELAZIĞ ALACAKAYA: 16 / Parçalı çok bulutlu

Başkan Ormanoğlu Sözünü Tuttu! Başkan Ormanoğlu Sözünü Tuttu!

ELAZIĞ ARICAK: 17 / Parçalı çok bulutlu

ELAZIĞ BASKİL: 14 / Parçalı çok bulutlu

ELAZIĞ KARAKOÇAN: 16 / Parçalı çok bulutlu

ELAZIĞ KEBAN: 18 / Parçalı çok bulutlu

ELAZIĞ KOVANCILAR: 17 / Parçalı çok bulutlu

ELAZIĞ MADEN: 17 / Parçalı çok bulutlu

ELAZIĞ PALU: 19 / Parçalı çok bulutlu

ELAZIĞ SİVRİCE: 15 / Parçalı çok bulutlu

ÇEVRE İLLERDE HAVA DURUMU:

MALATYA: 16 / Parçalı çok bulutlu

BİNGÖL: 14 / Parçalı çok bulutlu

TUNCELİ: 18 / Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yer yer yağmurlu

ADIYAMAN: 18 / Parçalı çok bulutlu