12 Mayıs 2018 tarihinde sabah saatlerinde en çok sorulan sorulardan biri yine dolar ne kadar sorusu oldu. Son dakika dolar fiyatları haberin devamında…

1 Dolar Kaç TL?

Dolar fiyatı ne durumda? 12 Mayıs 2018 (bugün) sabah saatlerinde Türkiye’nin ekonomi gündeminin en sık sorulan soruları arasında dolar kuru ne kadar oldu sorusu da bulunuyor. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın banka faizlerinin yüksek olmasının Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olduğu, enflasyonun düşürülememesinin de faizlerin yüksek olmasından dolayı olduğu ve bankaların faiz oranlarının mutlak aşağı çekilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarından sonra dolar endeksi 4.30 liranın üzerine çıktı. Ancak daha sonraki saatlerde hafif çaplı düşüş yaşadı ve 4.29 lira düzeyine indi. Bu sabah dolar hesaplama işlemi yapmak isteyenlerin karşılaştığı dolar fiyatı ise 4.31 lira civarında oldu. Bugün itibariyle dolar kurunda küçük bir yükseliş eğilimi olduğu göze çarptı.

Dolar Ne Olur?

Dolar ne olur sorusu bu sabah da cevabını aramaya devam ediyor. Dolar fiyatları üzerinde olumlu ya da olumsuz etki yapacak olan yurtiçinde ve küresel bazdaki gelişmeler beklenirken, bugün Türkiye’de ekonomik anlamda açıklanacak ve piyasalara doğrudan etki edecek olan bir veri bulunmuyor. Yurtiçi piyasaları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın dolar kuru ile ilgili adım atıp atmayacağını merakla bekliyor. Dolar kuru bu sabah 4.31 lira düzeyinde seyrederken, yurtiçinde yurtdışı piyasalara paralel bir seyir izleniyor. Dolar fiyatı dün güne 4.30 liradan başlamış, daha sonraki saatlerde 4.29 lira civarına inmişti. Dolar fiyatı bu sabah 4.31 liradan işleme alınıyor.