12. ULUSLARARASI ÇAYDAÇIRA FİLM FESTİVALİ DÜZENLENECEK

Bu yıl on ikincisinin yapılacağı Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali’yle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, festival programı kamuoyu ile paylaşıldı.

12. ULUSLARARASI ÇAYDAÇIRA FİLM FESTİVALİ DÜZENLENECEK

12. Uluslararası Çaydaçıra Film Festivalinin programı düzenlenen basın toplantısıyla Elazığlılarla paylaşıldı.

KARA: GECEYİ BÖYLELİKLE TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ

Çaydaçıra Film Festivali Koordinatörü Serdar Kara, bu yıl 12’cisini gerçekleştirecekleri festivalin içeriğini anlatarak, “Festivalin en önemli ve Türk müziğinin en önemli isimlerinden bir tanesi İbrahim Tatlıses’e bu ödülü vereceğiz. İbrahim Bey’in sağlık sıkıntılarından dolayı aramızda olamayacak ama canlı olarak bağlanacak. Yaklaşık yarım saatlik bir program hazırlandı otelde. onur ödülünü aramıza gelerek oğlu alacak. Canlı olarak bağlanıp Elazığlılara seslenecek. Malum biliyorsunuz çok zor günlerden geçti. Yürüme ile ilgili sıkıntı çekeceği için bunu canlı yayınla denklere edeceğiz. Hemen arkasından Milli Eğitim Müdürlüğümüzün oluşturduğu bir öğretmen koromuz var. Öğretmenler koromuz 1 aylık çalışa içerisindeler. Gece gündüz söyleyecekleri eserleri belirlediler ve bu eserleri Elazığlılarla buluşturacaklar ve işin ilginç tarafı 23 Nisanda çocuklarımızı bu defa öğretmenlerimiz şarkıları ile eğlendirecek. Belki de onların rol modelliğini bir tık daha öteye götürecekler ve geceyi böylelikle tamamlamış olacağız”dedi.

KARA: HAYATINDA HİÇ SİNEMAYA GİTMEMİŞ 9 BİN ÇOCUĞUMUZA ULAŞACAĞIZ

“Bu emek Elazığ içindir” diyen Kara, Elazığ’ın her bölgesinde ücretsiz sinema günleri düzenleneceğini söyleyerek, “Bu emek Elazığ için. Bu emek Elazığ’ımızın tanıtımı için. Ama bu emeği daha iyi yarınlara taşımak içinde hepimizin el birliği ile daha iyi yarınlara sağlamamız için çok daha iyi çalışmamız lazım. Bu festivali zenginleştirmemiz adına. Film festivalimize tabi sayısız oyuncular var. Yaklaşık 60’a yakın Simena sanatçısı, yazarlar, önemli duayenleri de ağırlayacak. Yine Ayla ve Müslüm filminin yönetmeni Can Ulkay aramızda olacak. Fırat Üniversitesi öğrencileri ile buluşturacağız. Hayatında hiç sinemaya gitmemiş, yaklaşık 9 bin çocuğumuza bu yıl ulaşacağız. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile gece gündüz çalıştık. Bu sene 5 merkezli film gösterilerimiz olacak”diye kaydetti.

ULUFER: FAALİYETLERİNİN İÇERİSİNDE YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Ulufer, “Bizim 8 bin civarındaki öğrencimizin 22-26 Nisan tarihleri arasında bu festivale film seyretmek kaydıyla öğretmen arkadaşlarımızın öğretmen korosu olarak yağmış oldukları çalışmaları diğer faaliyetlerle beraber bu faaliyetlerin tamamında bu faaliyetlerle beraber Elazığ Kültür Sanat Derneğinin faaliyetlerinin içerisinde yer almaya devam edeceğiz” diye kaydetti.

GÜR: TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK BİR PROJEYE İMZA ATMIŞLARDIR

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür ise, “Uluslararası Çaydaçıra Film Festivali, hakikatten ilimizde, ilimizin gelişimi adına yıllardan beri bir ivme kazandırmış ve bu yılda farklı bir etkinlikle çocuklar üzerine film gösterileri ile farklı bir boyutta ilimizin tanıtımı adına Türkiye’de ses getirecek bir projeye imza atmışlardır”ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından son protokol toplantısı için imzalar atıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Alim yerli
Alim yerli - 5 yıl Önce

Anektarlar goltugun altında galık,beni ara

SIRADAKİ HABER

banner137