12. Uluslararası Çaydaçıra Film Festivalinin protokol toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gerçekleşecek olan projelere değinildi.

Çaydaçıra Film Festivali Koordinatörü Serdar Kara, bu yıl 12’cisini gerçekleştirecekleri festivalin içeriğini ve amacını anlattı.

KARA: BİZLERE TELKİNLERİ OLDU

Kara, Festivalde çok iyi projeler sunacaklarını belirterek, “Sayın Valimize de bu konuyu aktardığımızda, Sayın Valimizin bu konunun kısa vadede start almasından oldukça memnuniyet duyduğunu ancak bu projenin yıl genelinde yığılarak bütün ilçeleri, köyleri ve beldeleri kapsamasıyla da ilgili bizlere telkinleri oldu. Ve bu projelerimizi yine paydaş kuruluşlarımızla beraber, PRODES ve SODES projesi olarak projelendirip, yıl geneline yayıp, yaklaşık 365 gün içerisinde eğitim öğretim dönemlerini de kapsayarak, bu festivalin içerisinde en azından 2020’de ki yapacağımız 13. Festivalimizin içerisinde ciddi bir doni ile insanların karşısına çıkmış olacağız. Ve Elazığ’ın aslında bir hafızasını tekrardan oluşturmasını sağlamış olacağız” dedi.

KARA: 10 ÜLKEYE BİZİM TURİZMİMİZİ ANLATACAĞIZ

Kara, “İki tane zirve yapacağız. Bu zirvelerden bir tanesi Elazığ Ticaret Odası ve ASKON birlikteliği ile bir ekonomi zirvesi yapacağız. Gelen ekonomi ateşlerini ilimizin ekonomik dinamitlerini anlatacağız. O ülkelerin ekonomileriyle ilgili iş adamlarımıza gerekli brifleri verdireceğiz ve bu brifler sayesinde de karşılıklı olarak iş birliği çalışmaları yapılmasına vesile olacağız. Kültür aşamasında ise salonumuzda Elazığ’ın önemli kültür adamları var kültür adamlarımızla beraber Palu’da, Palu Kaymakamlığımızın önderliğinde buradan da kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz. Bütün kapılarını bize açtı sağ olsun Palu kaymakamlığımız Palu konağın da gelen ülkelerin kültür ateşleriyle beraber Elazığ kültür zirvesini yapacağız. Bu 10 ülkeye bizim turizmimizi anlatacağız” diye kaydetti. 

DEMİRBAĞ: BU TİP FAALİYETLER MUTLAKA VATANDAŞLA BULUŞMALI

Elazığ’ın kültür ve turizm potansiyelinin önemine değinen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, “Bu tip faaliyetler mutlaka vatandaşla buluşmalı, bu tip faaliyetler mutlaka sanatseverlerle sanatçıyı buluşturma noktasında her türlü adımın atılması gerekir. Belki de bu noktada bizim en büyük eksiğimiz buydu. Bu sene biraz önce dediğimiz faaliyeti gördük. Faaliyetle ile ilgili düşünceleri seyrettik. Daha ayağı yere basan, daha etkileşim yönü fazla olan ve yayılımı fazla olan uluslararası özellik taşıyan, Ulusal anlamda ve yerel anlamda bütün dinamitlerin yaygın olduğu bir faaliyetin olacağını biz burada gördük” ifadelerini kullandı.

GÜRTÜRK: DAHA DA BİR ÖNEM KAZANACAK

“Çocuklarımız ilimizin kültürünü yaşamalıdır” diyen Millî Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk ise, “Bizim yaptığımız çalışmalar okullarımızda sanatsal, sosyal, kültürel, sportif etkinlikler en üst seviyede devam ediyor. Ama bunları uluslararası bir seviyeye taşındığı zaman yaptığımız işler daha da güzel olacak, daha da bir önem kazanacak” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleşecek projeler için imzalar atıldı.