12’ncisi düzenlenen Uluslararası Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali’nin kapanış galası birçok ünlünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Programa Elazığ Vali Yardımcıları Mustafa Gül ve Uhut Emre Koyuncu, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve ünlü isimler katıldı.

KARA: DAVET ALDIĞIMIZ HER KİŞİYE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK

Galada konuşma yapan Uluslararası Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali’nin koordinatörü Serdar Kara, “İnanılmaz güzel şeyler yaşadık. Yaşarken ki hedefimiz; bu yıl 23 Nisan, çocuklara armağan ettiğimiz bir festival oldu. O yüzden film seçkilerimizden tutun, gezilere, okul ziyaretlerine, bakım evlerine, toplumda ulaşabildiğimiz her alanda her çocuğa ulaşmaya çalıştık ve bu yıl farklılıklar geldi. Bu farklılıklardan bir tanesi her yıl bizler kısa film yarışmasını da dahil ettiğimiz bir programda ulusal anlamda bir yarışmamız vardı ve bu sene 23 Nisan hasebiyle de çocuklarımıza da Elazığ ili geneli kısa film yarışması yaptık. Çok güzel filmler geldi. Elazığ’ımızın Ağın’ından Palu’suna, Palu’sundan Sivrice’sine, Sivrice’sinden Harput’una gidebildiğimiz her yere, davet aldığımız her kişiye ulaşmaya çalıştık. Büyük şehirlerde bu işleri yapmak çok kolay. Ama küçük şehirlerde gerçekten çok zorlanıyoruz. Bunun içinde startını 2008 yılında verdik. Pes etmedik, pes etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ardından plaket törenine geçildi. Plaket töreninde Kanal Fırat Televizyonuna ve elazigsonhaber.com’a plaket verildi.

HABER: SITKI TAŞEL