Üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk haftasını “Dünya Hafızlar Haftası’ olarak kutlayan Evrensel Hafızlar Derneği adına yazılı basın açıklaması yapan Elazığ Şube Başkanı Abdurrahman Gül; Evrensel Hafızlar Derneği olarak hafızlığı tanıtmak, teşvik etmek ve hafızların sorunlarına çözümler üretebilmek amacıyla her yıl üç ayların başlangıcı olan Receb ayının ilk haftasını Dünya Hafızlar Haftası olarak kutlamaktayız. İdrak edeceğimiz üç ayların ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gül ayrıca açıklamasında; Kur’an’ın tahrif edilmeden yayılıp yaygınlaşmasında ve bugünlere gelmesinde hafızların büyük rolü vardır. “Hafızlar” kültürümüzde yaşayan ve yürüyen Kur’an olarak nitelendirilmişlerdir. 15 Temmuz hain Fetö kalkışmasında görülmüştür ki Hafızlar ve Din görevlileri Ülke müdafaasında aktif rol almış, minarelerden yükselen ezan ve selalarla milletimiz cesaret bulmuş, darbe girişimi önlenmiştir. Milli birliği, bütünleşmeyi cami kürsülerinden anlatan din gönüllüsü hanım ve erkek kardeşlerimizin yeri geldiğinde ölüm hattında şehadet şerbetini içmekten hiç geri durmadıkları görülmüştür. O gece 60 din görevlisi yaralanmış Kurra Hafız İbrahim Yılmaz şehit olmuş birçok hafız kardeşimiz gazilik şerefine ulaşmıştır.

Ehad olarak yapacağımız faaliyetlerle milletimizin duygularını istismar ederek, din kisvesi altına saklanarak dini kendi emelleri uğruna kullanan Fetö gibi oluşumlara karşı gençlerimizin özellikle de hafız ve hafız adayı kardeşlerimizin bilinçlendirilmesine katkı sağlamak 15 Temmuz sonrasında öncelikli hedefimiz olmuştur” dedi.