141 Konut Satışa Sunulacak

Tüm İşçi Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş, Cumhuriyet Mahallesi’nde satışa sunulacak 141 konutla ilgili açıklama yaptı.

141 Konut Satışa Sunulacak

Tüm İşçi Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş, Cumhuriyet mahallesinde satışa sunulacak konutlarla ilgili açıklama yaptı.

KAYABAŞ: EMEKLİ VE DAR GELİRLİLER BU KONUYA GİRSE DİBİNDEN ÇIKAMAYACAK

Tüm İşçi Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş, “Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan evlerimizin aslında 277 tane konut yapılıyor. Bunları belediye ile TOKİ anlaşma yaptı. Kentsel dönüşümden Sarı Evler ile Beyaz Evlere birer daire vermek şartıyla görüştüler, anlaştılar. Yapılmaya başladı. Ama Sarı Evler hak sahipleri kabul etmediler. 2’şer daire istediler. TOKİ’de bunu kabul etmedi. Şu anda 141 tanesi hazır. Satışa sunuluyor. Bende 2 gün önce TOKİ’deyim. Ankara’daydım. Bunlarla ilgili bilgi aldım. Bugünde Elazığ’da maddi imkanı yerinde olan; emekli ve dar gelirli için değildir. Emekli ve dar gelirliler bu konuya girse dibinden çıkamayacak” ifadelerini kullandı.

KAYABAŞ: FİYATLAR GERÇEKTEN YÜKSEK

5 tane 2+1, 136 tanede 3+1 dairenin satışa sunulacağını belirten Kayabaş, “Şu anda Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evler 2+1 5 tane, 3+1 136 tane. Toplam 141 tane. 7 Ekim-18 Ekim tarihlerinde bankaya 2 bin lira yatırarak talepte bulunabilirler arkadaşlar. 25 Ekim’de de kura çekimi olacak. Talep edenlere birer mesaj gönderilerek, bankada salonda toplantı yapılarak bunların kurası çekilecek. 4 Kasım ve 12 Kasım’da da ismi çıkanlar sözleşmeye başlayacaklar. 2+1’ler en düşüğü 106-110 metrekare. 3+1’ler ise 139-145 metrekare. Bunlar maddi imkanı yerine olan arkadaşlarımız için. Cetvellerimiz bizde var. Bunların fiyatlarını tek tek açıklamaya zamanımız olmaz. Fiyatlar yüksek. İsteyen bankadan da öğrenebilir. İsteyen arkadaşlar derneğimize gelebilir. Dernekte, salonda koridorda asmışız bu cetvelleri. Bunları da görebilir. İmkanı olan arkadaşlar bankada alabilir. Tahmini söyleyeyim; bin 600 ile 3 bin lira arasında taksitleri başlıyor bunların. Maddi imkanı yerine olup evi olmayanlar, sadece evi olmayanlar girip alabilir. Bu da ilimize, bölgemize hayırlı olsun. Ama fiyatlar gerçekten yüksek. Tabi ki maddi imkanı veya bir evde 2 tane 3 tane çalışan, gelir varsa bunlar girebilir. Bunlar için rahat ödemeyi yapabilirler” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Furkan dağ
Furkan dağ - 5 yıl Önce

Dairelerin toplam fiyatı nekadar peşinat varmı

metin
metin - 5 yıl Önce

35 bin peşin, 120 ay, yaklaşık 1600 tl taksit. 6 ayda bir gelecek zamlar hariç. toplam fiyatı da siz hesaplayın...

Ekrem okcu
Ekrem okcu - 4 yıl Önce

Peşinatları hangi bankaya yatırıyoruz

SIRADAKİ HABER

banner137