15 Temmuz Gecesi Şehit Olan Elazığlı Hemşehrilerimizin Hikayesi

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Elazığlı 9 kahraman vatan evladımız şehadet şerbetini içti. O Gece Türkiye’nin çeşitli noktalarında darbeci hainlere geçit vermemek için canını feda eden 9 kahraman hemşerimize Allah’tan rahmet dileriz…

15 Temmuz Gecesi Şehit Olan Elazığlı Hemşehrilerimizin Hikayesi

Tarih 15 Temmuz 2016... Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun ve en karanlık gecesi… Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine girmiş hain üniformalı darbecilerin başlatmış olduğu darbe girişimi Kahraman asker polis ve vatandaşlarımızın girişimleriyle püskürtülmüştü…

O en uzun gecede kahramanlarımız vatan millet için analarından babalarından, kardeşlerinden, eşlerinden, evlatlarından ayrılıp şehadet şerbetini içmişlerdi…

Tam 4 yıl oldu. Bir yıl önce hain darbecilere geçit vermemek için kahramanlarımız en kritik noktalarda görev başındalardı, nöbettelerdi… O En karanlık gecede İstanbul ve Ankara’da tam 9 kahramanımız, 9 hemşerimiz şehit oldu…

ŞEHİT SAİT ERTÜRK

Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk... 27 Eylül 1969 yılında Ankara’da doğdu. Elazığ Ağın ilçe nüfusuna kayıtlıydı. İstanbul Esenler Topkule Kışlası’nda görev yapıyordu. O gece saatler 22.25’i gösterdiğinde darbeci askerler Esenler Topkule Kışlası’ndan tanklarla çıkarak o tankları İstanbul’da vatandaşların üzerine sürmüşlerdi. Hemşerimiz Piyade Kurmay Albay Sait Ertrük’de darbeci askerlere geçit vermemek için yoğun bir şekilde mücadele etmiş ancak darbeciler tarafından Esenler Topkule Kışlası’nda şehit olmuştu… Elazığ Ağın İlçe Nüfusuna Kayıtlı olan Şehidimiz Sait Ertürk evli ve 2 çocuk babasıydı.

ŞEHİT HÜSETİN GÖRAL

Polis Memuru Hüseyin Göral… 17 Nisan 1990 tarihinde Elazığ Baskil’de doğdu... Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü’nde görevliydi. Daha doğu görevinden yeni gelen Özel Hareket Polislerimiz o gece darbeci askerlerin hedefindeydi… Darbe gecesi Ankara’daki Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığı’nda hareketli dakikalar yaşanıyordu. Kahraman Özel Hareket Polislerimiz darbeci askerlere müdahale etmek için birliklerinden çıkmaya hazırlanırken, hain darbecilerin Özel Hareket Daire Başkanlığı’na yaptıkları saldırı sonrasında Özel Hareket Polislerimiz şehit olmuştu. Elazığlı hemşerimiz Hüseyin Göral’da oracıkta şehadet şerbetini içti…. Şehidimiz Göral evli ve 1 çocuk babasıydı.

ŞEHİT EYÜP OĞUZ

Polis Memuru Eyyüp Oğuz… 24 Mayıs 1971 yılında dünyaya gelmişti. Elazığ’ın Keban ilçesi nüfusuna kayıtlıydı. O En uzun gece de o da diğer özel hareket polisleri gibi, Ankara’daki Özel Hareket Daire Başkanlığında operasyona geçmek için son hazırlıklarını yapıyordu. Vatanı, milleti için darbecilere ülkeyi dar edecekti ancak hain darbecilerin bombalı saldırısı sonucunda Ankara Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığı’nda şehit oldu. Şehidimiz Eyyüp Oğuz Evli ve 2 çocuk babasıydı…

ŞEHİT FARUK DEMİR

Polis Memuru Faruk Demir… 26 Şubat 1965 yılında Elazığ’da doğdu… O en uzun gecede oda Ankara Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığı’ndaydı. Uzun yıllar boyunca Doğu ve Güneydoğu’da teröristlerle kahramanca mücadele eden Özel Hareket Polisimiz Faruk Demir, o gece üniformalı darbecilerin hedefindeydi. Büyük bir heyecanla ve vatan aşkıyla görev yapan hemşerimiz Faruk Demir, Ankara Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığı’na yapılan bombalı saldırı sonucunda şehit oldu. Şehidimiz Faruk Demir evli ve 2 çocuk babasıydı.

ŞEHİT MEHMET ŞEVKET UZUN

Polis Memuru Mehmet Şevket Uzun… 25 Mart 1985 tarihinde Elazığ’ın Keban ilçesinde dünyaya geldi. Ağın ilçe nüfusuna kayıtlıydı. O en uzun gecede darbeci askerlerin hedeflerindeki yerlerden birisi de Borsa İstanbul’du. Kahraman polisimiz Mehmet Şevket Uzun, darbeci askerlerin Borsa İstanbul Binasına girmemeleri için yoğun çaba sarf etti. Ancak gözü dönmüş darbeci askerler canı pahasına ülkesinin milli birlik ve beraberliği için mücadele eden polis memurumuz Mehmet Şevket Uzun’u şehit ettiler.. İstanbul Sarıyer ilçesi Borsa İstanbul Binası önünde şehit olan hemşerimiz polis memuru Mehmet Şevket Uzun evli ve 1 çocuk babasıydı.

ŞEHİT NEDİP CENGİZ EKER

Polis Memuru Nedip Cengiz Eker… 17 Aralık 1975 tarihinde Elazığ’da doğdu. Çok sevdiği polislik mesleğini Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yapıyordu. O gece darbecilerin ilk hedefinde Cumhurbaşkanı Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ailesiyle birlikte Marmaris’te bir oteldeydi ve darbeciler o oteli çembere almıştı. Kahraman polisimiz Nedip Cengiz Eker, darbeci askerlerin Başkomutana ulaşmasını engellemek için canını feda etti. Hemşerimiz Polis Memuru Nedip Cengiz Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelde şehit oldu.

ŞEHİT VEDAT BARCEĞCİ

Esnaf Vedat Barceğci… 17 Şubat 1988 tarihinde İstanbul Gaziosmanpaşa’da dünyaya geldi. Elazığ nüfusuna kayıtlıydı. O gece darbecilerin hedefinde medya kuruluşları da vardı. Doğan Medya Center’in darbeciler tarafından basıldığının öğrenilmesinin ardından vatandaşlar o noktaya yönelmiş ve medya kuruluşunu darbecilerin elinden kurtarmak istemişlerdi. Ancak darbeci askerler vatandaşların üzerine ateş açmış ve o saldırıda Elazığlı hemşerimiz esnaf Vedat Barceğci şehit olmuştu. Şehit Barceğci evli ve 1 Çocuk babasıydı.

ŞEHİT CUMA DAĞ

Mühendis Cuma Dağ… 5 Temmuz 1977 yılında Elazığ’ın Palu ilçesinde doğdu. Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun gecesinde sokaklara dökülen milyonlarca vatandaştan birisiydi. Gittiği yer Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüydü. Üniformalı Darbecilerin Külliye’ye saldırdığı haberinin gelmesinin ardından gözünü kırpmadan elinde Türk Bayrağıyla oraya koştu. Ancak darbeci hainler sivillerin üzerine ateş açmaya başlayınca hemşerimiz Mühendis Cuma Dağ Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde şehit oldu. Hemşerimiz Cuma Dağ evli ve 1 Çocuk babasıydı.

ŞEHİT TAHSİN GEREKLİ

Tekstil İşçisi Tahsin Gerekli… 1977 tarihinde doğdu. İstanbul’da dünyaya geldi. 15 Temmuz gecesi, FETÖ hainlerine direnmek için İBB binası önüne gelen 39 yaşındaki Tahsin Gerekli, Vezneciler’de açılan ateş sonucu şehit edildi. Şehit Gerekli, Evli ve 5 çocuk babasıydı.

15 Temmuz Darbe girişiminde Türkiye’nin çeşitli noktalarında 9 Elazığlı hemşerimiz şehit oldu… O gece 6 Elazığlı hemşerimiz de gazi oldu.

www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi olarak 15 Temmuz Şehitlerimiz ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet başta aileleri olmak üzere yüce milletimize başsağlığı ve sabır dileriz…

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 14:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
A.YILMAZ
A.YILMAZ - 4 yıl Önce

Ruhları şâd olsun şehitlerimizin

selçuk
selçuk - 4 yıl Önce

Aziz kanları yerde kalmayacak. Mekânları cennet olsun.

SIRADAKİ HABER

banner137