Elazığ Belediyesi tarafından Abdullahpaşa Mahallesi birinci etapta yapılacak kentsel dönüşüm projesi için ihaleye çıkıldı.

Proje kapsamında Abdullahpaşa Mahallesi’nde 9 bin 264 metrekare alanda 150 adet konut ve 16 adet işyeri yapılacak. Kentsel dönüşüm çalışmasının toplam maliyeti ise 59 milyon 466 bin 732 TL olarak hesaplandı.

Ancak, Abdullahpaşa Mahallesi 684’üncü adada Kentsel Dönüşüm kapsamında kat karşılığı inşaat yaptırılması işi için gerçekleştirilen ihaleye hiçbir şirket katılmadı.   

Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse, 2 Mart tarihinde ihaleye çıkacak yerlerin ihalesinin gerçekleşmediğini kaydetti.

KÖSE: BELEDİYE BAŞKANIMIZ O KONUDA BİR ÇALIŞMA YAPACAK

Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse, “684 ada 4,5,6 parselin bulunduğu belediye dönüşümünde ada on dediğimiz alanda bugün saat 14.00’da ihalesi olacak alanımız bende bugün oradaydım. Encümen toplantı salonundaydık. Herhangi bir müteahhit yada bir firma ihaleye gelmedi. Burada vatandaşlarımız üzülmesin sağ olsun Belediye Başkanımız o konuda bir çalışma yapacak. Değerlendirme sonrası o evlerde tabii tekrardan inşaatları devam edecek. Bizde vatandaşlarımıza bilgi vereceğiz” diye kaydetti.

Muhtar Köse, yapılacak olan diğer yapıların ihalelerinin devam edeceğini ve ihaleler ile ilgili Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile görüşeceğini ifade etti.

KÖSE: VATANDAŞLARIMIZA KONUYU İZAH EDECEĞİZ

Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse, “Diğer adaların ihalesi de devam ediyor. Vatandaşlarımız bu konuda üzülmesin niye ihale edilmedi? diye. İki üç kişinin dosya aldığını ama ihale gününde encümen toplantı salonuna gelmediklerini bizde orada gördük. Belediye Başkanımız Ankara’ya gidiyor. İnşallah Ankara dönüşü kendisi ile görüşeceğiz. Değerlendirme aşamasını öğreneceğiz ve ona göre vatandaşlarımıza konuyu izah edeceğiz” diye ifade etti.  

Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, gerçekleşmeyen ihalenin diğer yapıların ihalesini etkilemeyeceğini söyledi.

KÖSE: BELEDİYEMİZ TARAFINDAN YAPILACAK BURALAR

Muhtarı Yavuz Köse, “Süreç uzamayacak diğer adaların ihalesi devam edecek. Belediye dönüşümü ismi verilen yerleri ada 12 ada 11 diye devam edecek. Ada 10’da ihaleye kimse girmedi. Belediyemiz tarafından yapılacak buralar” dedi.