159 Orman Köylüsüne "ORKÖY" Desteği

Elazığ’da 159 orman köylüsüne Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce kredi desteği sağlanıyor.

159 Orman Köylüsüne "ORKÖY" Desteği

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından destek verilen Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) kredi desteği veriyor.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, “ORKÖY kredisi ile köylülerimize ısı yalıtımı, güneş enerjisi, büyük ve küçükbaş hayvan desteği sağlıyoruz.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce, ORKÖY kredisi ile Elazığ'da 159 orman köylüsüne, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, mantolama ve güneş enerjisi gibi alanlarda 3 milyon lira kredi desteği sunuldu.

ÇETİNER: AMACIMIZ TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜRMEK

Elazığ Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, “Orman köylülerine, ormanların korunması, geliştirilmesi, genişletilmesi amacıyla çeşitli alanlarda kredi desteği veriliyor. Bu destek ile köylerdeki boş arazileri fidanlarla yeşillendiriyoruz. Amaç özellikle orman köylüsünü tüketen değil üreten bir yapıya dönüştürmek, milli ekonomiye de destek sağlamak. Tabi biz köylerde refahı yükselten projeler yaptığımız zaman köyden kente göçü de azaltmış oluyoruz. ORKÖY kredileri bu anlamda çok önemli. ORKÖY kredisi ile köylülerimize ısı yalıtımı, güneş enerjisi, büyük ve küçükbaş hayvan desteği sağlıyoruz” dedi.

SEZER: BU DESTEKTEN ÇOK MEMNUNUZ

Meşeli köyü muhtarı Mahmut Sezer, “köyde hayvancılıkla uğraşıyoruz. Orman Müdürlüğünün verdiği desteklerden çok memnunuz. Bu destekler sayesinde rahat ediyoruz. Aile bütçemize katkı sunmuş oluyoruz. Orman Müdürlüğü bu yıl dokuz köylümüze inek yardımı yaptı. Bu destekten çok memnunuz. Aldığımız hayvanlarımız çok verimli. Hayvanlarımız sigortalı. Zarara uğradığımız hayvanlarda da bize destek oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlardan Bilal Özdemir de Orman Müdürlüğünün kredi desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 20:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İlhan uçar
İlhan uçar - 4 yıl Önce

Bölge müdürümüz salih bey yaptığı çalışmalar takdire sahan Allah yolunuzu acik etsin yapacaginiz islerde rabbim kolayliklar versin

SIRADAKİ HABER

banner137