"16 Teşvik Programıyla İşverenlerin Yanındayız"

Sosyal Güvenlik Kurumu teşvikleri, Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen toplantıda işverenlere anlatıldı. Toplantıda bilgiler veren İl Müdürü Ayhan Tuncer, işverenlerin kendilerine uygun teşvik programını internet ortamından sorgulatabileceklerini söyledi.

"16 Teşvik Programıyla İşverenlerin Yanındayız"

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer ve uzmanlar, işverenle buluştu.

Toplantının konusu SGK’nın Teşvik programlarıydı. İşverenlere bilgiler veren İl Müdürü Ayhan Tuncer, kurumun 16 teşvik uygulaması olduğundan bahsetti.

“31 MAYIS’A KADAR BAŞVURU YAPANLARA GERİYE DÖNÜK TEŞVİKLERDEN İSTİFADE ETME HAKKI GETİRİLİYOR”

Tuncer yaptığı konuşmada, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak teşvik uygulamaları çok yoğun. 16 teşvik uygulamamız söz konusu. Bu teşvik uygulamalarında amaçlanan sektörün sıkıntılarını çözümler bulmak, teşvikle ilgili iş verenlerimize çalıştığı işlerle ilgili cazip imkanlar, olanaklar sunmaktır.  27 Mart’ta 7103 sayılı ilave istihdam teşviki yasası yayınlandı. Burada ilave işçi istihdamına yönelik çalışmalarda işverenlerimize çok ciddi anlamda teşvikler sağlıyor. Geriye dönük teşvikle ilgili aynı yasada 31 Mayıs’a kadar daha önceki teşvik uygulamalarımızda, teşvikten istifade etme hakkı olduğu halde yanlış teşvik uygulamaları seçmek suretiyle bir şekilde teşvikte avantaj doğurmayan bir seçeneği seçmek suretiyle malum olan işverenlerimize yeni çıkan 7130 sayılı yasayla 31 Mayıs’a kadar başvuru yapmaları halinde geriye dönük teşviklerden istifade etme hakkı getiriliyor” dedi.  

Tuncer, işverenlere bir de kolaylığın müjdesini verdi. Şirketler artık kendilerine uygun teşvik programını kurumun internet sitesinden sorgulatabilecekler.

“HATALARI MİNİMUM SEVİYEYE İNDİRME NOKTASINDA BİR İMKAN SAĞLANMAKTADIR”

Tuncer yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bir yazılımla özellikle bu teşviklerin yoğun olması dolaysıyla işverenlerimize ne yuğun teşviki hangi anlamda sağlandığı noktasında işverenlerimize bir sorgulama ekranı yani e-devlet, SGK uygulamalarımız şehir içinde iş verenlerimize uygun teşvik hakkını, en azından sigortalı işe girişini yapmadan önce sorgulama, görme bu kapsamda hataları minimum seviyeye indirme noktasında bir imkan sağlanmaktadır. Bu da işverenlerimize ciddi manada bir kolaylık sağlayacak. En azından işe aldığı sigortalıda hangi teşvik uygulamalarında daha cazip imkanların sağlandığı noktasında bilgi sahibi olacak, geriye dönük teşviklerden istifade edemediği gibi sızlanmaların önüne geçmiş olacağız.”

Tuncer, yeni bir teşvik paketinin de yolda olduğunu belirterek, detaylarını anlattı.

“4B SİGORTALILARIMIZA BÜYÜK BİR RAHATLAMA SAĞLAYACAK”

Tuncer yaptığı açıklamada, “Ciddi bir yapılandırma söz konusu. Şu an Plan Bütçe Komisyonundan geçti. Mecliste görüşmeleri devam ediyor. İlgili maddeler geçti ama yasanın geneli üzerinden görüşmeler devam edecek. Şu an kapsamlı bir borç yapılandırması, bunun içinde sosyal güvenlik prim alacakları da söz konusu. Daha önceki gerek 7020 sayılı yasada 6736 sayılı yasada kapsama alınmayan Bağ-Kur ihya borçları, bu birçok 4B sigortalılarımıza büyük bir rahatlama sağlayacak” ifadelerini kullandı.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137