17 Köyün Katı Atıklarının Toplanması İçin Protokol İmzalandı

Palu ilçesine bağlı 17 köyün katı atıklarının toplanması için protokol imzalandı. Düzenlenen protokol törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım da katıldı.

17 Köyün Katı Atıklarının Toplanması İçin Protokol İmzalandı

Palu Kaymakamlığı ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Katı Atık Toplama Projesi” kapsamında 17 köyün katı atıkları İl Özel İdaresi tarafından toplanacak.

Proje düzenlenen projeyle uygulamaya konuldu. Palu’da düzenlene programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, İl Genel Meclis Başkanı Metin Baki Ölçücü ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu projenin açılış programında yaptığı konuşmada, kurum olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

“ALT YAPI ÇALIŞMALARINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Sabuncu yaptığı konuşmada, “Alt yapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Köylerin yol anlamında asfalt, stabilize, köprü, kilitli parke çalışmaları, içme sularına yönelik tesisleri geliştirme çalışmaları ve tarımsal sulama faaliyetlerini yürütüyoruz. Bunların yanında da köylerimizin gerek katı gerek sıvı olarak, atık olarak meydana gelen kirliliğini de yaptığımız kanalizasyon çalışmalarıyla ve bugün de burada bir adımını atacağımız katı atık çöp toplama faaliyetleriyle gerçekleştiriyoruz” dedi.  

İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Demirbağ ve İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Saylan da, ilçelere yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“KÖYLERİMİZİN TEMİZ BİR HALE GETİRİLMESİ İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMADAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDERİM”

Demirbağ yaptığı açıklamada, “Köylerimizdeki kötü görüntüyü, dere yataklarına bırakılan çöp yığınlarının önüne geçebilmesi ve köylerimizin daha yaşanabilir hale getirilebilmesi için devam eden yatırımların yanında köylerimizin temiz bir hale getirilmesi için başlatılan çalışmadan ötürü önce sayın valimize, sayın kaymakamımıza ve genel sekreterimize teşekkür eder, saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

“İLÇEMİZDE 12 MİLYON 815 BİN TL ÖDENEK AYRILMIŞTIR”

İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Saylan da konuşmasında, “İlçemizde 12 milyon 815 bin TL ödenek ayrılmıştır. 36 köyümüzden 33 köyümüzde 81 iş kalemi hizmet olarak stabilize asfalt, içme suyu, sulama kanalı, kanalizasyon, kilitli parke yapılacaktır” diye kaydetti.

“17 KÖYÜMÜZÜN ÇÖP TOPLAMA PROGRAMINI BUGÜN BAŞLATMIŞ BULUNMAKTAYIZ”

İl Genel Meclis Başkanı Metin Baki Ölçücü ise değerlendirmesinde, “Projenin amacı temiz alınan bir doğanın temiz bırakılması” diyerek şöyle konuştu, “Köylerimizin tüm sıkıntılarında olduğu gibi biz temiz aldığımız bir doğayı gelecek nesillere temiz bırakmak amacıyla katı atık maddelerini köylerde toplamaya başladık. Maden ilçemizde geçen hafta gerçekleştirdiğimiz açılışı bugün Palu akabinde 10 ilçemizde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Palu’muza aylık 25 bin değerinde 222 konteyner dağıtıp 25 bin lira maliyetli 17 köyümüzün çöp toplama programını bugün başlatmış bulunmaktayız.”  

Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, Palu’nun Türkiye’nin ve Elazığ’ın önemli bir ilçesi olduğunu ifade etti.

“PALU ELAZIĞ’IN BELKİ DE TÜRKİYE’NİN BİR DEĞERİ”

“Palu Elazığ’ın belki de Türkiye’nin bir değeri” diyen Dağoğlu, “Bu değer tarihi süreçlerden, tarihi yapılardan gelmekte. Gerçekten bölge en eski yerleşim yeri olmasından kaynaklanan bir değer. Aynı zamanda geniş bir coğrafyaya geçmişte hükmettiği için Elazığ’ın olsun Türkiye’nin belirli yerlerine yerleşen 1 milyonun üstünde Palulu hemşehrimiz var. O anlamda da, yoğun bir nüfusunun olmasından ötürü de böyle bir değer var. Sayın Valimizin, kaymakamımızın desteğiyle, hükümetimizin desteğiyle bu süreç başlamış. Bir kaç yıla kadar da inanıyorum ki bölgede çok ciddi bir hareketlilik sağlayacaktır” diye konuştu.

“HEM DOĞAYI HEM ÇEVREYİ HEM DE HAYVAN SAĞLIĞINI KORUMA ADINA ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BİR PROJEDİR”

Kaymakam Mehmet Öztürk, Palu’ya gelen turist sayısında artış olduğunu söyleyerek, “Böyle tarihi ve kültürel bir ilçenin hem ilçe merkezinin hem de köylerin dağı, taşı, nehri temiz olması gerekmektedir. Sayın Valim, il özel idarenin yapmış olduğu bana göre en önemli yatırımlardan biri olan katı atık toplama ünitelerinin köylere verilmesi ve köylerin çöplerinin toplatılması dolayı hem doğayı hem çevreyi hem de hayvan sağlığını koruma adına çok önemli ve değerli bir projedir. Köyleri ziyarete gittiğimizde maalesef birçok köyde çöplerin mecburen doğaya bırakıldığını görmekteyiz ve bu durum bizleri gerçekten üzmekteydi” dedi.   

“BU SENEYİ HİZMET YILI İLAN ETTİK”

Törende konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, hedefin bütün köylerde bu uygulamanın başlatılması olduğunu belirterek, 2018 yılını hizmet yılı ilan ettiklerini vurguladı.

“VATANDAŞIN DAHA ÇOK MEMNUN OLDUĞU HİZMETLERİ KENDİLERİNE GÖTÜRMÜŞ OLACAĞIZ”

Kaldırım yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Palu’muzda 17 köyümüzde 227 konteynerle köylerimizin, yerleşim yerlerimizin çöplerini toplamış olacağız. Hedefimiz bütün köylerimizde bu hizmeti sunmak. İnşallah aşama aşama, etap etap bu olayı gerçekleştirmiş olacağız. Bu sene güzel bir karar alındı. İl genel meclisimize, başkanımıza, üyelerine, il özel idaremize ve katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikli bir hizmet ve özelikle kırsal alanda bulunan yerleşim yerlerimizi daha temiz, daha yaşanabilir, daha çevreci hale getirmemiz için başlattığımız bir program. Özellikle muhtarlarımızdan bu konuda köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan yoğun bir talep, istek vardı. Onu da karşılamış olduk. Bu hizmeti de getirmiş olduk. Bu açıdan hem müteşekkiriz hem memnunuz. Bu seneyi hizmet yılı ilan ettik. İnşallah il sathında köylerimizi, mezralarımızı çok güzel hizmetler getireceğiz. Yol, içme suyu, sulama suyu, kilitli parke taşı ve kanalizasyon çalışmalarıyla inşallah köylerimizin daha yaşanabilir hale getireceğiz. Vatandaşın daha çok memnun olduğu hizmetleri kendilerine götürmüş olacağız.”      

Vali Kaldırım, ardından ilçede faaliyet gösteren, tekstil atölyesini ve yapımı devam eden Vehbi Bilgin İlkokulu gezdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 03:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137