İHH Elazığ Şubesi tarafından yardımseverler vatandaşlar ve birçok Sivil Toplum Kuruluşunun desteği ile Suriye’de yaşayan kardeşlerimiz için 17 tır un yardımı toplandı.

Elazığ’da toplanan yardımlar tekbirler eşliğinde Elazığ’dan Suriye’ye doğru yola çıktı.

“ELAZIĞ DA BUNUN ÖRNEĞİNİ GÖRÜYORUZ”

 Şuana kadar 94 tane tır çıkardıklarını söyleyen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım “Bu gün de 17 tır çıktı Bunlar şimdi Afrin’e gidecekler oradan da Doğu Guta ’ya gidecek. Kuşatma altında ki bütün yerlere de gidecek.  Akşam gerçekleşecek olan programa, Sivil Toplum Kuruluşları destek veriyor. Özelik ile Kudüs’te yaşanan olayları anlatacağız.  Bölgede var olan savaşların hepsi de Kudüs’ü etkiliyor. Kudüs eteklerinde oluyor. Bu İslam’a bakış açısına göre nedir? Vatandaşlara bunu anlatacağız. Müslüman toplumlar bilgiye ulaşmalı. Bölgede neler oluyor? Hangi güç var hedefleri neler? Bu toprakların insanları olarak bunlara nasıl karşı koyabiliriz. Kendi aramızdan itilafla bitirmek zorundayız. Biz bitirmesek emperyalist devletler mallarımız canlılarımızı bitirecekler. Elazığ da bunun örneğini görüyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları bir araya geliyor kıskançlık duymadan bu gelişmeleri vahdete yönelik çalıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ İÇİN GÜZEL BİR RAKAM”

 İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç ise Elazığ’ın çabasını gösterdiğini vurgulayarak “Bu Elazığ için güzel bir rakam. Bu rakam Elazığlılara ait.  Mazlumdan yana elimizden geleni göstererek yardımcı olamaya çalıyoruz ”diye kaydetti.

“DÜNYA’NIN GERÇEKLERİNİ KONUŞACAĞIZ”

 Sivil Toplum Kuruluşları Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu ’da “Rabbime hamt olsun. Veren el biziz biz olalım.  Biz istiyoruz dünyada barış olsun. Biz yardım eden eliz. Rabbim bunları bize yaşatmasın veren el olmaya devam edeceğiz. Elazığlı hemşerilerimizi akşam gerçekleşecek olan programa bekliyoruz.  Bütün misafirlerimiz bekliyoruz Dünya’nın gerçeklerini konuşacağız.  Faydalı olacağına inanıyoruz” diye aktardı.

Avukat İbrahim Gök ise “Doğu Guta bölgesinde ki kardeşlerimiz bizim destek olmak zorunda olduğumuz kardeşlerimiz. Şuana kadar 90 küsur tır oldu. Bu sayıda gittikçe artacak. Türkiye bu dünyada nerede olursa olsun zulme dur diyebilecek adımlar atmış” dedi.

“ORADAKİ ÇOCUKLAR EKMEK BULAMIYOR”

Memur –Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi’de İHH’nın Uluslararası düzenlediği yardımların devam ettiğini belirterek “ Stokların tükenmek üzerinde olmasından dolayı un yardımı düzenlendi. Bizde paydaş olduk. Her konuda her ihtiyaç malzemesi için üyelerimiz ile birlikte desteğimizi vererek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Orada ki kardeşlerimiz açlıkla mücadele veriyor. Biz burada elbiseyi yemeği,  beğenmezken oradaki çocuklar ekmek bulamıyor. Müslümanın ümmetin bir sıkıntısı varsa tüm Müslümanlar hissetmesi gerekiyor. Bizde elimizden geleni yaparak fili olarak destek vermeye çalışıyoruz. Gönderdiğimiz unlar ile 750 bin ekmek çıkıyor. Bu büyük bir rakam zalimlere Allah fırsat vermesin. Bütün insanlık da kurtulur. Askerimizin Suriye’de bir hareketi devam ediyor” diye ifade etti.