Bugün; Elazığspor’un tarihinde ilk kez süper lige yükseldiği gün…

Bundan tam 18 yol önce, Tarihler 18 Mayıs 2002’yi gösterdiğinde, Ankara’da Şekerspor’la karşı karşıya gelen bordo beyazlı ekibimiz, güçlü rakibini deplasmanda 3-1 mağlup etmiş ve ligin bitimine bir hafta kala tarihinde “ilk kez” süper lige yüksele başarısını göstermişti.

“Efsane Başkan” Hayrettin Karamazı başkanlığında mütevazi kadrosuyla 2001-2002 sezonunda büyük bir başarıya imza atan bordo beyazlı ekibimiz, 75 puanlı lider Altay’ın ardından 72 puan ve ikinci sırada gittiği Ankara’da, 19 Mayıs stadyumunda saat 15:30’da oynanan Şekerspor karşılaşmasına Orkun Uşak, Erhan Eren Kurnaz, Mehmet Çolak, Bülent Bal, Osman Yeşilmeşe, Mehmet Altıparmak, Hüseyin Yenikan, Sedat Altıntaş ve Erdem Genç 11’iyle çıkarken, 17. Dakikada Hüseyin Yenikan’ın golüyle öne geçmiş, bu gole evsahibi takım 21. Dakikada İlhan Arslan’la cevap verince skora denge gelmişti.

Ancak süper lig için inancını kaybetmeyen teknik direktör Erol Tok’un öğrencileri; ikinci yarıda müthiş bir mücadele örneği göstererek 55. Dakikada yine Hüseyin Yenikan’la 2-1 öne geçmiş, iki dakika sonra da bu kez takımın diğer golcüsü Cem Yanık’ın sahneye çıkıp Şekerspor ağlarını havalandırmasıyla da 3-1 öne geçerek, karşılaşmayı bu skorla kazanmış, takipçilerinden Sakaryaspor’un Altay deplasmanında 2-2 berabere kalmasıyla da  ligin bitimine bir hafta kala, 18 Mayıs 2002’de Başkent’te tarihinde ilk kez yer alacağı süper lige “merhaba” deme başarısını göstererek tarih yazmıştı.

Son hafta evinde Altay’ı 4-2 mağlup etmesine rağmen ilk maçtaki 4-1’lik mağlubiyetten dolayı ikili averajda rakibinin gerisinde kalan bordo beyazlı ekibimiz, ligi lider Altay’la birlikte 75 puan ve averajla ikinci sırada tamamlayarak, 73 puanlı Adanaspor’la birlikte üç takım olarak süper lige yükselmişti.

Günün kutlu olsun Elazığspor…