Orman Mühendisleri Odası Elazığ Şubesi, 14. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Başkanlık için 2 isim aday oldu, iki başkan adayı Hidayet Sarı ve Bahri Kalkan birbiriyle yarıştı.

“İŞ İSTİHDAMI SAĞLANACAK”

Başkanlığa aday olan Birliğe Çağrı Grubu Başkanı Hidayet Sarı, “Biz meslektaşlarımızın kamu, özel sektör ve belediyelerde istihdamı için her türlü çabayı göstereceğiz. Bu kapsamda da Orman Genel Müdürlüğümüzün 2018 yılında 500 tane orman mühendisi alınması yönünde talebini takip ediyoruz, talebini yaptık. Eğer bir aksilik olmazsa Allah’ın izniyle 500 tane meslektaşımız kadrolu olarak Orman Genel Müdürlüğünde iş istihdamı sağlanacak. 2. Olayımız Orman Genel Müdürlüğünde her Orman İşletme Şefliğinde bir danışman mühendis, Sayın Bölge Müdür Yardımcımız Osman Bey’de söyledi. Refiklik gibi her yıl 10 ay minimum çalışacak şekilde çalıştırılması yönünde bir çabamız olacak ve bunu da Genel Merkezi kazanmadan faaliyete geçirdik. Şu anda e-kap ihalelerine girerseniz Türkiye’de şu anda en çok ihaleye çıkan kurumlar Orman Bölge Müdürlükleri, danışman Orman Mühendisi çalışması sürecine girildi, milli parklarla da bu süreci destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ZAMAN SİZLER BUNA KARŞI ÇIKTINIZ”

Talep ve önerilere dikkat çeken Diğer Başkan Adayı, Meslekte Birlik Grubu Başkanı Bahri Kalkan ise, “Bizim hedef kitlemiz çalışanlar, serbest çalışanlar bir de emekliler. Serbest çalışanların en büyük sorununu söyledik, çalışanlarında en büyük sorunu rotasyondu. Sevindirici bir gelişme, geçen yıl biz söylediğimiz zaman sizler buna karşı çıktınız. Bu Genel Müdürümüzün bir uygulaması, Genel Müdürümüze lütfen bu uygulamamıza karşı çıkmayın dediniz ama bizim savunduğumuz noktaya geldiniz. Buda sevindirici, çünkü doğru olanı yapamıyorsunuz. Rotasyonun bence mesleğe kazandırdığı hiçbir şey yok. Araştırma Müdürlüğümüzdeki sayı ne ise, Bölge Müdürlüğümüzdeki sayı ne ise bakıyorum yine o. Yani bize bir katkısı olmadı ama götürüsü ne oldu derseniz? Birçok küskün arkadaş yarattık ve bunların arasında çok verimli arkadaşlarımız var. İşin kötüsü bunu hepinizin de dikkatine sunuyorum. Bu küskün arkadaşlar mesleğe başlayan genç arkadaşlar için de çok kötü bir örnek oldu. Bize 25. Yılımızda, 30. Yılımızda böyle bir uygulama yapılır mı diye endişeye kapıldılar” şeklinde konuştu.

Başkanlık için 2 kişinin yarıştığı Genel Kurulda, daha sonra sandıklara gidildi oylar kullanıldı.

Daha sonra sandıklar açılmaya başladı ve Birliğe Çağrı Grubu Başkanı Hidayet Sarı 141, Meslekte Birlik Grubu Başkanı Bahri Kalkan ise 26 oy aldı… Yani Orman Mühendisleri Odası Elazığ Şubesi’nin başkanı Hidayet Sarı oldu.