Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Fuat Sezgin yılı ilan etmesiyle birlikte İl Özel İdaresi Bilim Merkezi, bilim ve teknoloji hastasında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adını verdiği 2. Elâzığ Bilim şenlikleri etkinliğinin açılışı yapıldı.

NAZIRLI: MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI BİLİM İNSANI YETİŞTİRİLMESİ DE HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR

Bilim ve teknolojinin önemine değinen Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, Türkiye’de bilim insanlarına gereken değerin verilmesini belirterek, “Ülkeler artan nüfus güçlerine göre değil teknoloji ve bilimdeki ilerlemeleri ile dünyada söz sahibi olmaktadırlar. Bu yüzden çağın gerisinde kalmamak için bilime ve teknolojiye gereken önemin verilmesi için tabii ki de bunların olabilmesi için bilim insanlarımız gereken değer verilmesi ülkemizin bilim ve teknoloji alanında mesafe kat edebilmesi için milli ve manevi değerlere bağlı bilim insanı yetiştirilmesi de hayati önem taşımaktadır” ifadelerinde bulundu.

SABUNCU: YAKLAŞIK 30 BİN ÖĞRENCİMİZİ BURADAN BU LABORATUVARLARDAN, BU ATÖLYELERDEN GEÇİRİYORUZ

Bilim ve Teknoloji haftasının olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız da yerlilik ve millilik adına sanayide, teknolojide, savunmada tıpta yeniden bizim kendi değerlerimize, kendi bilim adamlarımızı yetiştirmeye yönelik bir farkındalıktı aslında 2019 yılının Fuat Sezgin yılı olması. Türklerin, atalarımızın, Türk İslam kültürünün geçmiş yıllarda dünyaya çok önemli bilim adamları yetiştirdikleri ve o bilim adamlarının keşiflerinin hala bilime yön verdiğini biliyoruz. Tabii eğer kendi ülkenizde kendinize yetecek bir davranış şeklini önemsiyorsanız yerlilikten ve millilikten bahsediyorsanız kendi bilim adamlarınızı da yetiştirmek için hamle yapmanız gerekiyor. Biz küçük çaplı da olsa Elazığ’da bilim merkezimizde Elazığ’daki öğrencilerin bilimin uygulanmasıyla, bilimin sevilmesiyle ilgili küçük etkinliklerine imza atmaya çalışıyoruz. Günde 250-300 civarı öğrencimiz burada arkadaşlarımız tarafından oluşturduğumuz atölyelerde bilim adına farkındalık ve uygulamalı pratik çalışmalara dahil ediliyorlar. Tabi bunu biz yıl boyuna yaydığımız için yılda da yaklaşık 30 bin öğrencimizi buradan bu laboratuvarlardan, bu atölyelerden geçiriyoruz” diye ifade etti.

Ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin’inin adının verildiği 2. Elâzığ Bilim Şenliklerinin açılışı yapıldı.