Hadi 2 Eylül HADİ sorusu ve 2 Eylül hadi sorusu ipucu sitemizde mevcut. Safran ile yapılan tatlı nedir? 2 Eylül hadi sorusu ipucusu şimdiden aranmaya başladı bile. Müge Boz ve Merve Toy'un sunduğu hem eğlendirici hem bilgilendirici olan yarışma, her gün binlerce lira dağıtıyor. Hadi sosyal medya hesaplarından günün ipucu yayınlandı. Safran ile yapılan tatlı nedir?

Hadi ipucu nedir diye merak eden yarışmacılar için beklenen paylaşım yapıldı. Akşam yarışması için paylaşılan ipucu bir Osmanlı tatlısı oldu.

Hadioynalive hesabından verilen ipucunda '10.000 TL ödüllü Hadi bu akşam 20.30'da. Eskiden bu tatlısız düğünlere, özellikle sünnet düğünlerine düğün denmezmiş.

SAFRAN NEDİR?

Safran, küçük bir miktarı bile çok etkili olan, piyasada yüksek fiyatlarla bulabileceğimiz bir tür baharattır.

Aynı isimdeki çiçeğin tomurcuk, yani tepecik kısımları asıl faydalanılan yeridir. Sadece yarım kilogram safran elde etmek için 75 bin çiçeğin, 225 bin tepeciği toplanmalıdır. İşte bu sebeplerle de oldukça az bulunan ve ekonomik değeri yüksek olan bir bitkidir.

SORUNUN CEVABI

Hadi İpucusunda sorulan safran ile yapılan Osmanlı tatlısı Zerde'dir. 

ZERDE NEDİR?

Zerde, Konya bölgesinde sıklıkla karşılaşılan bir tatlı türü olarak bilinmektedir. Zerdeyi farklı kılan renginin sarımtırak olmasıdır. Bunda safranın etkili bir rolü bulunmaktadır. Fakat pahalı bir ürün olduğundan yerine çoğunlukla zerdeçal baharatı tercih edilmektedir. Safranın renginin sarı olmasından dolayı da herkes tarafından bilinmektedir.