20 Yıldır Biriktirdiklerini İş Yerinde Sergiliyor

AK Parti Eski İl Başkanı Maden Mühendisi Nusret Çoban, 20 yılda biriktirdiği toplam yüz çeşit fosil ve maden cevherini iş yerinde sergiliyor.

20 Yıldır Biriktirdiklerini İş Yerinde Sergiliyor

AK Parti Eski İl Başkanı Maden Mühendisi Nusret Çoban, 20 yıldır fosil ve maden cevherini biriktiriyor.

ÇOBAN: HALKIMIZA BİLGİ VERMEK AMAÇLI BU MÜZEYİ KURMAYA HAZIRLANIYORUZ

AK Parti Eski İl Başkanı Maden Mühendisi Nusret Çoban, “  burada özelliklede lise öğrencilerine, üniversite öğrencilerine be halkımıza bir bilgi vermek amaçlı bu müzeyi kurmaya hazırlanıyoruz. Bu fosil ağırlıklı çalışma yapıldıktan sonra biz buraya getiriyoruz. Ve burada vatandaşlarımız bunları tanıyor. Bunların hepsinin isimleri var. Bunun özeli bunun adı Latince 'La Mellia'dır.

Çoban, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinden mezun olduktan sonra 20 yılda 200'ün üzerinde fosil ve maden cevheri toplayarak iş yerinin bir bölümünü müze haline getirip sergiliyor.

ÇOBAN: VATANDAŞLARIMIZA, MÜHENDİSLERİMİZE TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Eski İl Başkanı Maden Mühendisi Nusret Çoban, “  Altı yıl fiili olarak yirmi yıldan beridir bu malzemeleri toparlamaya çalışıyoruz. Bu küçük müzeyi büromuzda kurarak gelen giden vatandaşlarımıza özellikle jeoloji mühendislerimize, jeofizik mühendislerimize tanıtmaya çalışıyoruz.” dedi.

Çoban'ın bulduğu en eski fosil ise 130 milyon yaşında olan 'La Mellia' adındaki fosil.

ÇOBAN: EN ESKİ FOSİLİMİZ VE EN YAŞLI FOSİLİMİZ BU

AK Parti Eski İl Başkanı Maden Mühendisi Nusret Çoban, “ burada şuan fosillerimiz içerisinde 'La Mellia' diye tabir ettiğimiz bir fosilimiz var. Bu fosilimiz yüz otuz milyon yıl yaşında. En eski fosilimiz ve en yaşlı fosilimiz bu.” dedi.

Müzeyi vatandaşlar ve öğrenciler de ziyaret ederken Çoban'ın hedefi Elazığ'da uluslararası standartlarda yer altı bilimleri müzesi kurarak maden kültürünü aşılamak ve cevherlerin zenginleştirilmesini sağlamak.

ÇOBAN: FOSİL ÇEŞİTLERİMİZ GİDEREK ÇOĞALIYOR

AK Parti Eski İl Başkanı Maden Mühendisi Nusret Çoban, “ yirmiye yakın çeşitli fosillerimiz var. Bide fosil çeşitlerimiz giderek çoğalıyor. Değişik ülkelerden de getirmeyi düşünüyoruz. Yani bizim ülkemizde olmayıp da değişik ülkelerde olanları getirmeye çalışıyoruz. Metalik madenlerimizi hemen hemen hepsini burada bulunduruyoruz.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 2 yıl Önce

Bunları biriktirme yetkin var mı?

Hhh
Hhh - 2 yıl Önce

Bu kaçıncı keredir aynı haberi yapıyorsunuz haber kıtlığımı çekiyorsunuz

Abdulselami
Abdulselami - 2 yıl Önce

Bu nedir boşbeleş işler millet in haline bak bunlara bak

SIRADAKİ HABER

banner137