Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu döneminde; belediyede görev yapan bazı yetkili kişiler ve birim müdürleri hakkında dava açılmıştı.

İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçlarından açılan davalarda 46 sanık yargılanıyordu.

SORUŞTURMA 2010 YILINDA BAŞLAMIŞTI

2010 yılından beri süren dava sonuçlandı.

2011’e 349 esas sayılı dosyasıyla Elazığ Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’ne 46 sanık hakkında ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanmadan dava açılmış yapılan yargılama sonucunda 2013 yılında 46 sanık hakkında görevi kötüye kullanma ve azmettirmeden dolayı karar verilmişti.

Temyiz incelemesi sonucu Yargıtay 5. Ceza Dairesi 6 Sanık hakkında beraat, diğer sanıkların bazıları hakkında ihaleye fesat karıştırma bir kısmının ise edimin ifasına fesat karıştırma suçu oluşturduğundan mahkeme kararını bozdu.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi; 2018’e 350 esas sayılı dosya ile yapmış olduğu yargılama sonucu Yargıtay bozma ilamı doğrultusunda bir kısım sanıkların atılı suçlardan beraatine sanıkların büyük çoğunluğu hakkında ise atılı suçlardan cezalandırılmasına karar verdi.

2 YILDAN 5 YILA KADAR CEZA VERİLDİ

Mahkeme yargılanan sanıklar hakkında 2 yıl 6 ay ile 5 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezalarını 11.06.2019 tarihli duruşmada karara bağladı. Cezalar Yargıtay temyiz yolu açık olmak üzere verildi.

Ceza alan sanıklar büyük ihtimalle karara karşı; 7 gün içerisinde temyiz yoluna müracaat edecekler.