2018 Yılında Arazilerini Sulu Tarıma Kavuşturacaklar

İl Özel İdaresi tarafından yapılan Gömeçbağlar Sulama Tesisi inşaatı tamamlandı. Gömeçbağlar Köyü 2018 yılında sulu tarıma kavuşacak.

2018 Yılında Arazilerini Sulu Tarıma Kavuşturacaklar

İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen, Palu’nun tarımsal kalkınmasına önemli katkı sağlayacak ve 750 dekar alanı araziyi sulu tarıma kavuşturacak olan Gömeçbağlar Sulama Tesisi inşaatı tamamlandı. Bölge sakinleri 2018 yılında arazilerini sulu tarıma kavuşturacaklar.

"Gömeçbağlar ve yakın yerleşim yerlerinde 50 ailemiz istifade edecektir"

Gömeçbağlar Sulama Tesisinin bölge tarımına ciddi katkı sağlayacağını kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu proje hakkında şunları söyledi, “İl Özel İdaresi olarak Elazığ’ın kalkınmasına katkı sağlayacak çok sayıda altyapı ve üstyapı projesini gerçekleştirmekteyiz. Bunlardan biri de DAP kaynakları ile yapımı gerçekleştirdiğimiz ve 2018 yılında itibaren bölge sakinlerinin kullanımına sunulacak olan Gömeçbağlar Sulama Tesisidir. Projelendirme, mühendislik ve ihale işlemleri İl Özel İdaremiz tarafından gerçekleştirilen ve bitirildiğinde Palu ilçemizde verimli tarım alanları bulunan Gömeçbağlar Köyü ve civar alanlarda 750 dekar sulanabilir tarım arazisini sulu tarıma açacak olan projemizde çalışmalar tamamlanmıştır. Kendi cazibesi ve enerji ihtiyacı olmadan arazilerin sulu tarıma açılacağı bu projemizde 5000 m uzunluğunda beton trapez kanal, 500 m uzunluğunda dik kanal ve sanat yapıları ile 200 m uzunluğunda koruma duvarı imal edilmiştir. 854 Bin TL keşif bedelli bu önemli tesisimiz tamamlandığında sulama imkânlarından Gömeçbağlar ve yakın yerleşim yerlerinde mukim olan 50 ailemiz istifade edecektir.

Projemiz bölgede tarımsal çeşitliliğin ve verimliliğin artışını sağlayacak, ayrıca hububat tarımı, şeker pancarı, mısır, sebze, yem bitkileri ve bazı kültür bitkileri yetiştiriciliği üretimine çok önemli katkı sağlayacaktır. Projemizin bölge sakinleri başta olmak üzere ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum”.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137