2019 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başladı

2019 yılı hac organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın gözetim ve denetiminde bulunan seyahat acentaları ile ilimizden hacca gidecek hacı adayları için düzenlenen hazırlık kursları başladı.

2019 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başladı

2019 yılı “Hac hazırlık kursları” başladı.

Hac ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri için irşat, rehberlik, bilgilendirme ve aydınlatma hizmetleri vermek üzere İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve 4 etaptan oluşan seminerlerin ilki bugün Edibe Can Konferans Salonu’nda yapıldı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve Personel Şube Müdürü Ali Gün tarafından verilen ilk günkü seminere hacı adayları yoğun ilgi gösterdi.

Elazığ’dan bu yıl Diyanet ve acentalar aracılığıyla kutsal topraklara gitmeye hak kazanan toplam 894 hacı adayının heyecanı gözlerden kaçmadı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda; Hac ibadetinin önemi üzerinde duran İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti” konusunda hacı adaylarını bilgilendirdi.

Verilen aranın ardından kürsüye gelen Personel Şube Müdürü Ali GÜN ise Hac ibadetinin hurafelere sapılmadan yapılması gereken bir amel olduğuna dikkat çekerek; “Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamları” başlığı altında sunumunu gerçekleştirdi.

HAC HAZIRLIK KURSLARININ DÜZENLENECEĞİ TARİH/SAAT/YER

17 Nisan 2019 Çarşamba Saat: 09:00-12:30 Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu

18 Nisan 2019 Perşembe Saat: 09:00-12:30 Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu

20 Nisan 2019 Cumartesi Saat: 09:00-12:30 Merkez İzzetpaşa Camii (Uygulamalı Eğitim)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137