2022 Arpa ve Buğday Alım Fiyatları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2022 yılı arpa ve buğday alım fiyatlarını değerlendiren Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, “girdilere zam gelmezse çok güzel bir fiyat verildi” dedi.

2022 Arpa ve Buğday Alım Fiyatları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira ve 1000 lira prim, arpaya ise ton başına 5 bin 500 lira ve 500 lira prim ödemesi yapılacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı arpa ve buğday alım fiyatlarını değerlendiren Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, “Girdilere zam gelmezse çok güzel bir fiyat verildi” dedi.

HACIOĞULLARI: BİR DAHA ZAM GELMEZSE ÇOK GÜZEL BİR FİYAT VERİLDİ

Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, “ bence bir daha mazota şuna buna bir daha zam gelmezse çok güzel bir fiyat verildi. Yani daha da fazlası olursa kıtlık olabilir. Her şey pahalı olsun ekmek pahalı olmasın, bu bizim ekmeğimiz yani senin benim, dünyanın. Şimdi ben kola içmesem olur. Ama sen buğday arpa illaki olması lazım. Bu arpa hayvanlara buğday insanlara Allah böyle buyurmuş. 1. Temel gıdamız buğday. Fiyatlar güzel.

Başkan Hacıoğulları, çiftçiye destek verilmesini istedi.

HACIOĞULLARI: ÇİFTÇİYE YİNE DESTEK YİNE DESTEK

Başkan Hacıoğulları, “ Eskiden 120 liraya alıyorduk ama şimdi ilacın yanına gidemiyoruz pahalı. Gübre mesela bizim bu bölgede hangisini serpersen sep olmaz Dap olacak, Dap’ıda pahalı diye veremedik. Durum böyle giderse çiftçi perişan. Yani çiftçiye yine destek yine destek.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2022, 16:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137