Fırat Teknokent, 2023 hedeflerini düzenlediği çalıştayda anlattı.

Toplantıya Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Teknokent Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın ve davetliler katıldı.

AKIN: EN BÜYÜK DESTEĞİMİZ FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Teknokent Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, “Fırat Teknokent Transfer ofisinin ilginç bir yol haritası olan kuruluş” olduğunu ifade ederek,  “ bu yol haritasında ki en büyük desteğimiz Fırat Üniversitesi. Bizim görevimiz de Fırat Üniversitesine bir ara yüz fonksiyonuyla beraber değer katmak. Bu değeri katarken de siz değerli paydaşlarımızla ancak bu değerleri üretebiliriz” ifadelerini kullandı.

DEMİRDAĞ: MÜHENDİSLİK ALANINDA BÖLGENİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNİN BAŞINDA GELİYOR

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Fırat Üniversitesi malumunuz olmak üzere bölgedeki özellikle birçok alanda olduğu gibi mühendislik alanında bölgenin en iyi üniversitelerinin başında geliyor. Buda hepimizi gururlandırıyor. Tabi ki bu yetmez ülkemizin sorunları var, sanayicilerimizin sorunları var, paydaşlarımızın sorunları var. Bu sorunlara bizim çözümler üretmemiz gerekiyor. Ve dünya küçük bir köy artık şehirler birbirine ulaşım açısından kolay mesafeler kat edilebilecek çok daha küçük mesafeler. İşte bahsedildi İstanbul Elazığ arası bir saat on ila yirmi dakika arasında uçakla gidiyorsunuz. Havaalanı on dakikalık bir mesafe, İstanbul’un bir semtinden bir semtine giderseniz daha fazla çaba sarf etmeniz gerekiyor. O açıdan İnsanların arasındaki iletişim kolaylaştı. Bilgiye ulaşımda kolaylaştı” ifadelerine yer verdi.

KİPER: İNOVASYON İLGİLİ ÇALIŞMALAR KENDİLİĞİNDEN OLMAYA BAŞLAYACAK

TÜBİTAK TEYBED ARGE Destekleri Programı Alan Koordinatörü Mahmut Kiper de, “İnovasyon ekosisteminden bahsediyoruz. Ekosistemin ben çok teknik bir tanımını yapmayacağım ama çok kısaca havasından suyundan, öyle bir hale geleceğiz ki inovasyon doğarken ve ya inovasyon ilgili çalışmalar kendiliğinden olmaya başlayacak. Ve burada da üniversiteler giderek öne çıkmaya başladı. Ve yükleri giderek ağırlaşmaya başladı. Bugün ki altından kalkabilirler mi? henüz bilmiyoruz. Doğru çünkü önceden görevleri kolaydı” açıklamasında bulundu.