23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı… Egemenliğin millete ait olduğunun bir kez daha ifade edilen önemli bayramlarımızdan biri… Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği ilk ve tek bayramımız kutlu olsun…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

23 Nisan, TBMM’nin açılışı ve dolayısıyla halkın yönetime tam anlamıyla hakim olmasının ilk günü olduğu için ulusal egemenlik açısından da önemli bir anlam taşır.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Bu bayram, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu.

Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı.

Atatürk’ün; “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” sözü ile adeta özleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yılda Ülke genelin de ve yurt dışı temsilciliklerde coşkuyla kutlandı.

Bizlerde egemenliğin millete ait olduğu vurgulandığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

Medya grubumuz olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ABC
ABC - 3 yıl Önce

Ulusal Egemenliğimizin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılını sevinç ve coşku ile kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda mücadele veren tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner137