Altınçevre yatılı erkek kuran kursu ek bina açılışı töreni ve mezun olan 23 hafızın, hafızlık icazet merasimi düzenlenen programla gerçekleşti.

Program kuranı kerim tilaveti ile başladı.

YAZAR: İLİMİZDEKİ ÇEŞİTLİ İMAM HATİP LİSELERİNDE EĞİTİMLERİNE DEVAM ETMEKTEDİRLER

kuran kursu ile ilgili bilgi veren Miraç Eğitim Derneği Başkanı Yusuf Yazar, “Sizin en hayırlınız Kur’an ı öğrenen ve öğretendir Hadis-i Şerif’ini şiar edinerek çıktığımız bu yolda, Rabbim bizleri, cümlemizi mahcup eylemesin. Altınçevre yatılı erkek Kur’an Kursumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılında merkez binamızda 2014’de 65 öğrenci le eğitime başlamış olup, geçen 4 yıllık zaman içerisinde 65 öğrencimizden 53 öğrencimiz mezun olmuş, hafızlık belgelerini almaya hak kazanmışlardır. Bu hafızlarımız ilimizdeki çeşitli imam hatip liselerinde eğitimlerine devam etmektedirler” ifadelerini kullandı.

SARIKAYA: BU ÇOCUKLARIN TAMAMI DA İMAM HATİBE GİDİYOR BOŞ BIRAKMIYORUZ

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise, “Bu yapının oluşmasında Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz Bey’in, Sabahattin Kaya beyin bizlere çok güzel destekleri ve katkıları oldu. Ben hakikaten heyecanlıyım. Böyle inşaatların kısa sürede bitmesi zor ama bir baktık bitti. Yakın zamanda Hacı Sıdıka Duman’dağ kuran kursunun yakın zaman da ek binasını da açacağız. Oda böyle bitti. Bir başladı maşallah hemen bitti. Çatalçeşme kız kuran kursumuzun da yine açılışını yapacağız. Oraya da belediye başkanlarımız çok büyük katkı sağladılar. Böyle binaların olması için de sağlıklı eğitimin olması lazım. Bu çocukların tamamı da imam hatibe gidiyor boş bırakmıyoruz. Diğer alt yapılarda inşallah oluşur. Bu kursun yapımında ve yaşatılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KAYA: BUGÜN ÇOK GÜZEL BİR GÜN

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’da, “Tabi bugün çok güzel bir gün. Akçakiraz’ımız için tarihi bir gün. Çok güzel bir müessemizin açılışınsdayız. İnşallah bu müessese de bu ilim yuasında ilim erbapları yetişecek. Ve inşallah Seyit kutupları yetişecek diyorum” ifadelerine yer verdi.

YANILMAZ: HAFIZLAR EVLATLARIMIZ YETİŞTİ VE HIFZETMEYE BAŞLADILAR

Elâzığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ Kuran kültürü olan bir şehirdir. Elazığ hafızlık kültürü olan bir şehirdir. Elazığ ilim ve irfan kültürü olan bir şehirdir. Böyle bir şehirde kuran kursunun açılışını yapmak ve bu kursun hafız yetiştirecek durumda olması Elazığ’ın kadim kültürünü gelecek nesillere taşınmasın da çok önemli bir yer tutacaktır. Bu tip kuran kurslarının açılması buralarda eğitimlerin görülmesi bütün kurumların el birliği ile yapmış olduğu çalışmaların neticesidir. Bizler bu ülke de yaşayan insanlarız. Çok uzun bir zaman değil. 2000’li yılların başında bu ülkede 12 yaşından küçük çocukların kuranı kerim eğitim görmeleri kanun ile yasaklanmıştı. Bu ülkede imam hatip mezunu olan evlatlarımızın önüne kat sayı engeli bırakılarak üniversitelere gitmeleri engellenmişti. Bu ülkede adım adım imam hatipler kapatılma noktasına gelmişti. 2002 yılından itibaren AK Parti iktidarından kat sayılar kalktı. Akabinin de kuran kursları açıldı. Camiler açıldı imam hatiplerin sayısı arttı. Biz millet olarak gerek kodlarımıza dönmeye başladık. Bu gerçek kodlara dönünce hafızlar evlatlarımız yetişti ve hıfzetmeye başladılar. Harput yüz yıllarca eğitimin görüldüğü kadim bir beldedir. Diyanet akademisinin ihalesi 31 Ekim itibari ile bu ayın sonu itibari ile yapılacak. Elazığ’ımıza ve gelecek nesillere çok önemli bir tesisin yapımı da gerçekleştirilmiş olacak. Elazığ Belediyesi olarak buralarda eğitimin rahat verilebilmesi için bütün imkanlarımızı ortaya koyuyoruz” şeklinde aktardı.

DEMİRBAĞ: İNŞALLAH YILLAR BOYUNCA YÜZLERCE BİNLERCE HAFIZIMIZIN YETİŞMESİNE VESİLE OLUR

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’da, “Ben hafız kardeşlerimi gördüğüm zaman duygulandım. Keşke nasip olsaydı bizde hafız olabilseydik. Ne mutlu onlara. Cenabı Allah’tan nice sağlıklı hayırlı ömürler diliyorum. Hafız Abdullah Efendi Hocamızdan ilk kuranı kerim eğitimini almıştık. Allah kendilerinden razı olsun. Yüzlerce binlerce hafız yetiştirdi. Bu kurumda inşallah yıllar boyunca yüzlerce binlerce hafızımızın yetişmesine vesile olur. Ramazan Ağgül Bey başta olmak üzere burada emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadelerine yere verdi.

Konuşmaların ardından 23 hafıza, hafızlık icazet belgeleri verildi.

Program okunan dualarla son buldu.