Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da düzenlenen törenle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Düzenlenen etkinliklerde öğretmenleri yalnız bırakmayan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman öğretmenlerin terörle mücadelede önemli rollerinin olduğunu belirterek,  bizler terörün karartmak istediği, yok etmek istediği gencecik hayatları kurtarmak için canla başla mücadele etmiş öğretmenler topluluğuna sahibiz” dedi.

Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Valilik önünde başlayan program Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam etti.

Programa Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş,  Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Kara, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İL Emniyet Müdürü Celal Sel, STK Temsilcileri, İl Müftüsü Selami Aydın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özerin öğretmenler günü mesajı okundu.

ÖZER: BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’Ü VE GÖREVLERİ BAŞINDAKİ ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGIYLA YAD EDİYORUM

Özer, “Başöğretmenimiz Atatürk’ü ve görevleri başındaki öğretmenlerimizi saygıyla yad ediyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık, görevi başındaki öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.  

Şehit öğretmenlerin anıldığı programda Harput Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Harput Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Meşe günün anlam ve önemine değindi.

MEŞE: ÖĞRETMENLERİN MESLEĞİNİ SEVEREK YAPMALARI, BU HEDEFLERE ULAŞMAYI KOLAYLAŞTIRACAKTIR

Meşe, “Öğretmenlerimizin tüm dünya ülkeleriyle her alanda rekabet edebilecek bir gençlik yetiştirmesi konusunda üzerine düşen önemli görevleri vardır. Öğretmenlerin, sağlıklı, huzurlu, donanımlı ve teknolojik gelişmelerle uyumlu olmaları bilgi çağının gereklerine uygun öğrenci yetiştirmeleri, mesleğini severek yapmaları, bu hedeflere ulaşmayı kolaylaştıracaktır” dedi.

İL Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise öğretmenliğin yaşayarak öğrenilen bir meslek olduğunu dile getirdi.

GÜRTÜRK: HER DEVRİN DEĞİL, HER DERDİN ADAMI OLAN ÖĞRETMENLERİZ

Gürtürk, “Bizler para biriktiren değil, insan biriktirmenin derdi olan ve her devrin değil, her derdin adamı olan öğretmenleriz. Mesleğimizin temelini oluşturan eğitim ve öğretim konusu doğrudan iyi, ahlaklı, erdemli insan yetiştirmek ve toplumun şekillenmesinde birinci derecede rol oynamaktır” dedi.

Vali Dr. Ömer Toraman’da öğretmenlerin gittikleri yerlere değer katarak çocukların geleceğe ümitle bakmalarını sağladıklarını aktardı.

TORAMAN: TEK BAŞINA BİR ÖĞRETMENİN VARLIĞI ÇOK KIYMETLİDİR VE YETERLİDİR

Toraman, “ Herhangi bir yerde tek başına bir öğretmenin varlığı çok kıymetlidir ve yeterlidir. Meslek hayatımız boyunca köylerde, kasabalarda, şehirlerde pek çok öğretmen arkadaşımızla mesai yaptık. Onları var oldukları yerde değer kattıklarını, oralara ümit aşıladıklarını, oradaki çocukların geleceğe umutla bakmalarına vesile olduklarını gördük” dedi.

Toraman, öğretmenlerin terörle mücadelede de önemli rollerinin olduğunu söyledi.

TORAMAN: TERÖRLE DE MÜCADELE ETMİŞ BİR İRFAN ORDUMUZ VAR

Toraman, “Hemen hemen bütün ülkelerde öğretmenler bir vesileyle anılıyor, hatırlanıyor etkinliklerle ama bizim öğretmen camiamızın ayırıcı bir unsuru var. O da biraz önce gazi Mustafa Kemal’in ‘İrfan Ordusu’ tabirinden yola çıkarsak aslında oradaki ordu kelimesine biraz manasına da üstüne alarak terörle de mücadele etmiş bir irfan ordumuz var” dedi.  

Programda, stajyer öğretmenler yemin etti.

Program ödül töreni ve emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdimi ile son buldu.