24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Elazığ il protokolü kutlama mesajı yayımladı. İşte il protokolünün mesajları.

24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Öğretmenlere, “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyen Atatürk, Öğretmenler Günü’nü onlara armağan etmişti…

Elazığ protokolü de kutlama mesajlarını yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Öğretmenlik, insanlık tarihi kadar eskiye dayanan köklü ve saygın bir meslektir. İlimizin ve ülkemizin gelişip kalkınmasında, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında şüphesiz ki en büyük görev öğretmenlerimizindir. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın; ilim ve irfan sahibi olmaları, vatana millete faydalı birer fert olarak yetişmeleri ancak öğretmenlerin üstün gayret ve azmi sayesinde mümkündür. Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin tüm dünya ülkeleri ile her alanda rekabet edebilecek bir gençlik yetiştirilmesi konusunda üzerine düşen çok önemli görevleri vardır. Öğretmenlerimizin sağlıklı, huzurlu, donanımlı ve teknolojik gelişmelerle uyumlu olmaları, bilgi çağının gereklerine uygun öğrenciler yetiştirmeleri, mesleğini severek yapmaları bu hedeflere ulaşmayı hızlandıracaktır.         Başöğretmen ATATÜRK ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.’ demek suretiyle eğitimin toplumumuzdaki yerine dikkat çekmiştir. Mesleğinizi yerine getirirken kalbinizde yeşeren heyecanın bir ömür devam edeceğine, eğitime olan sevdanızın hiçbir zaman bitmeyeceğine ve kendinizi sürekli yenileyip, geliştirerek geleceği inşa edeceğinize inanıyorum. Bu duygularla başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, siz değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Öğretmen, öğrettiğiyle birlikte eğiten, yetiştiren, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla işleyen ve açığa çıkaran kişidir. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil, bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Öğrencilerine rol model olan öğretmenlerimiz öğrencilerinin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendirmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamik, açık fikirli, üretken, aynı zamanda sorumlu fertler olarak yetiştirilmesinde eğitimcilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023 hedeflerimize bizleri taşıyacak olan gücümüz, tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, açık fikirli, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir. Öğretmenlerimiz, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir. Bu vesile ile bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum, kalbi şükranlarımı sunuyorum. Görevi esnasında şehit olmuş öğretmenlerimiz ve ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Sözlerime başlarken, görevi esnasında şehit düşen öğretmenlerimiz başta olmak üzere ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize Rabbim’den sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum… İlk emri; “Oku” olan bir medeniyetin mensubu olarak, öğrenmenin, kıymetli öğretmenlerimizin bizim için önemi büyüktür ve öğretmenlik fedakarlık isteyen kutsal bir meslektir. Vatanımızın her köşesinde mesleğini özveriyle yapan öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan nesilleri, sevgi, şefkat, fedakârlık, ahlak, ilim ve bilim ışığında yetiştirme gayretiyle mesai harcayıp, her türlü takdir ve övgüyü fazlasıyla hak etmektedirler. Öğretmenlerimiz, “Güçlü toplum, güçlü Türkiye” hedefiyle yoluna emin adımlarla devam eden Türkiye’mizin “Türkiye Yüzyılı”nı inşa edeceği nesiller yetiştirerek, aydınlık ve güçlü yarınlarımızın mimarı olacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle bütün eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Dünyanın dört bir yanında tüm medeniyetlerin saygın kabul ettiği bir meslek olan öğretmenlik, bir görevin çok çok ötesinde adanmışlıktır. Öğretmenlik; her şart ve koşul altında eğiten, öğreten, hiçbir bahaneye sığınmadan her bir çocuğun içindeki cevheri sabırla işleyen ve sonuç itibariyle geleceği inşa eden kutsal bir meslektir. İnanıyoruz ki öğretmenlerimizin, ilmin ve bilimin ışığında yetiştirdiği, inancını, değerlerini, tarihini ve kültürünü tanıyan, sahip çıkan nesillerle ülkemiz her geçen gün çok daha güzel yarınlara taşınacaktır. Yurdumuzun dört bir yanında büyük bir özveri ve aşkla aydınlık ve güçlü yarınlarımızı inşa eden kıymetli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği, beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemi kılıçtan üstün tutan bir medeniyetin temsilcileri olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”  veciz sözü Cumhuriyetimizi ilelebed bağımsız yaşatmak için eğitime vermemiz gereken önemi sarih bir biçimde ifade etmektedir. Öğretmen sadece bilgiyi çocuklarımıza aktaran kişi değildir, Öğretmen aynı zamanda onlara hayatı ve anlamını öğreten mütefekkirdir. Öğretmen öğrencilerini geleceğe hazırlarken onların kişiliklerini ellerinde şekillendiren sanatkardır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren, onları evrensel bilgiyle buluşturmanın yanında Devletimizi ve milletimizi bir adım daha ileriye taşımak gayesiyle gönüllere hitap eden, yerli, milli, manevi ve ahlaki değerlerimizin çocuklarımızda hayat tarzı olarak vücut bulmasına da vesile olan kıymetli öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Ülkemizin her köşesinde fedakârca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtikal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil, bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecek. Öğretmenlerimizin de bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak, üstün bir vazife şuuruyla sevgiyi temel alarak, ülkemizin yararını gözeterek görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerine inanıyorum. Başta görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler’in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle;

“Kıymetli Öğretmenlerim, Milletlerin milli, ahlâkî ve kültürel yönden olduğu kadar ekonomik yönden de kalkınması öğretmenlerin gayretleri ile gerçekleşir. Öğretmenler, ellerine teslim edilen öğrencileri ne derece mükemmel yetiştirse ülke geleceği de o derecede aydınlık olur. Öğretmenler, aynı zamanda milli şuur, milli birlik ve beraberliğin de teminatlarıdır. Bizler, ülkemizin geleceğinin siz öğretmenlerimizin azim ve gayreti ile şekilleneceğini biliyoruz. Çünkü siz öğretmenlerimiz, yarınlarımızı kucaklayacak olan evlatlarımızı yetiştiriyorsunuz. Sizler, hammaddesi insan olan onu yoğurup şekillendiren bir mesleğin mensuplarısınız.  Sizler, bizim kıymetlilerimizsiniz. Sizler, toplumumuzun önderi, evlatlarımızın rol modellerisiniz. Siz öğretmenler yalnızca ellerinize teslim ettiğimiz evlatlarımızı yetiştirmekle kalmıyor, sevgi elçileri olarak da öğrencilere yaşama sevinci, topluma huzur veriyorsunuz. Burada soruyoruz ve diyoruz ki Eğitim ve öğretimle ülke geleceğini kim şekillendirecek? Tabii ki Öğretmenlerimiz… O nedenledir ki öğretmenin değeri ölçülemez. Onları en öncel ekonomik yönden daha yaşanabilir şartlarda yaşatmak bizlerin asli vazifesidir. Bizler, İYİ Parti olarak geleceğimizi şekillendiren siz öğretmenlerimizin huzurlu bir biçimde hiçbir ekonomik kaygı duymadan sınıflarınızda öğrencilerinizle baş başa kalmanızı sağlamanın ülkemizin bekası için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Genel Başkanı yıllarca öğretmenlik yapmış İYİ partimizin neferleri olarak sizlere söz veriyoruz ki İYİ Partimizin iktidarında sizlere daha rahat imkânlar sunmak için çalışacağız. Bu vesile ile Başta Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener Hanımefendi ve onun şahsında tüm öğretmenlerimizin de bu özel gününü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.”, diyerek eğitim ve öğretimin önemini vurgulamıştır. Bizde başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlik makamına ermiş tüm öğretmenlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz”

Eğitim Müfettişi ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akgün’ün 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle;

“Bir 24 Kasım daha geldi… Sizlere hitaben yine söylenmemiş en güzel sözler söylenecek, yüceltilecek, belki de buruk bir tebessümle dinlediğiniz konuşmalar yapılacak… Sizler için törenler düzenlenecek, konuşmalar yapılacak, büyük küçük demeden en güzel şiirler, gür seslerle, belki de en buğulu, en dokunaklı ses tonlarıyla seslendirilecek… Öğretmen odalarına çiçek buketleri gelecek, belki de tepsi tepsi tatlılar gelecek, çam sakızı çoban armağanı kabilinden hediyeler sunulacak ilin/ilçenin ileri gelenlerinden, yöneticilerinden… Küresel eşkıyaların tehdit ve komploları altında ekonomik açmazlarla, istiklal ve istikbal mücadelesinin yoğunluğunda, yine şartlar çok namüsait tezahür edecek… Ekonomik beklentiler yine boşa çıkacak… Şarkıda dediği gibi; “Yine bana hüsran…” dizelerini hatırlayacaksınız…. Farkındayız ki; siz, “Kariyer Basamakları Sınavı” yoğunluğundan çıkmış olmanın psikolojik tesrinde, yakın-uzak yönelimlere cevap verirken, gönül dünyanızda ve kendinizle de ne kazandığınızın iç hesaplaşmasını yaşarken, PDF okumalarının kazandırdıklarını da sınıfıma nasıl yansıtırım amacında ve gayretindesiniz”

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2022, 14:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137