29 Eylül Dolar - Euro Fiyatları

Küresel piyasalar pozitif bir seyir izlerken, yurt içinde piyasalarda tarihi zirveler yaşanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, bugün saat 11.00'de açıklayacağı Yeni Ekonomi Programı (YEP) ve 2021 yılı merkezi yönetim bütçesi yurt içi piyasaların odağında bulunuyor. Dolar - euro kaç TL? 29 Eylül 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum, dolar ve euro fiyatları...

29 Eylül Dolar - Euro Fiyatları

29 Eylül 2020 sabahında 7,80 lira bandının üzerinde başladı.

Tarihi zirvesini yenileyen dolar kuru 7,85'i gördü. Kur, şu dakikalarda 7,84 - 7,85 bandında işlem görüyor.

Euro/TL ise aynı dakikalarda 9,16'da yer alıyor.

YURT İÇİ PİYASALAR YEP'İ BEKLİYOR

Küresel piyasalar pozitif bir seyir izlerken, yurt içinde bugün açıklanacak Yeni Ekonomi Programı (YEP) takip edilecek.

YEP ile 2021-2023 dönemi için enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari denge gibi temel makro göstergelere ilişkin hedefler belirlenmiş olacak. Genel ekonomik koşulların gerekleri doğrultusunda hazırlıkları yürütülen programda, temel ekonomik büyüklükler yanında, makro politikalar ve ilkeler de yer alacak.

Analistler, programın, piyasalar için öngörülebilirliği artırması bakımında oldukça önemli olduğunu belirterek, sektörel bazlı hedeflerin belirlemesi nedeniyle pay piyasalarının da gündeminde bulunduğunu kaydetti.

Analistler, bugün yurt içinde gözlerin YEP ve 2021 yılı merkezi yönetim bütçesine çevrildiğini ifade ederek, yurt dışında ise Euro Bölgesinde tüketici güven endeksi ve Almanya'da enflasyon başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.130 ve 1.155 seviyelerinin direnç, 1.090 puanın destek konumuna geldiğini söyledi.

EKİM AYINDA VERİ GÜNDEMİ YOĞUN

Ekim ayında veri takvimi de yine yoğun olacak. Ekim ayının başında eylül ayı ihracat rakamları ve enflasyon verileri belli olacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137