Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında yargılanan ikisi eski emniyet amiri 3 sanığa toplam 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve Kanun Hükmündeki Kararname ile mesleklerinden ihraç edilen sanıklar hakkında açılan davaların görülmesi devam ediyor. 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanan 15 sanık bugün tek tek hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti sanıkları dinleyerek eksikliklerin giderilmesi için 12 sanığın duruşmasını ileri bir tarihe erteledi. 2'si eski polis 3 sanık hakkında ise karar duruşması görüldü.

Karar duruşmalarının ilkinde polislik mesleğinden ihraç edilen eski emniyet amiri Muhammet Sinan Ö., savcının mütalaasına karşı kendisinin örgütün gizli haberleşme ağı olan "Bylock"u kullanmadığını savundu. Sanık avukatı ise, müvekkilinin "Bylock" kullandığına dair soyut bir delil olduğunu ancak somut bir delil olmadığını bu yüzden beraat kararı verilmesini talep etti. 

Mahkeme heyeti ise sanık Muhammet Sinan Ö. hakkında, terör örgütü üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, yurt dışı yasağı koyarak tahliye etti.

İkinci karar davasına ise tutuklu sanık eski emniyet amiri Mustafa M. ve avukatı katıldı. Sanık avukatı Bylock kullandığı iddia edilen müvekkili hakkında karar verilmeden önce mesaj içerinin getirilmesi istedi. Sanık avukatının talebinin ret edilmesinin ardından savcı mütalaasını vererek Mustafa M'nin silahlı terör örgütü suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanık Mustafa M'ye de terör örgütü üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, yurt dışı yasağıyla tahliye etti.
Üçüncü karar davasına ise Bylock kullandığı iddia edilen tutuksuz sanık Mehtab A. ve avukatı katıldı. Savcı sanığın silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de sanık Mehtab A'ya yurt dışı yasağı koyarak 6 yıl 3 ay hapis cezası sahabet giriş verdi.
Silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan toplamda 18 yıl 9 ay hapis cezası alan sanıklara bir hafta içerisinde temyiz etme hakkı verilmesiyle duruşmalar sona erdi.